Gündem
  • 2.6.2005 19:09

ERDOĞAN : "ARKADAŞLARIMIZ ÖNÜMÜZÜ AÇTI, BİZ DE TAKDİRİMİZİ KULLANDIK"

ZAFER ÇAKMAK
ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, istifa eden bakanların önlerini açtığını ve takdirlerini kullanarak kabinede değişikliğe gittiklerini belirterek, "Bir hükümetin nasılı, niçini kendi değerlendirmeleridir, kendi takdiridir" dedi.


Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le yaptığı ve 1 saati aşan haftalık olağan görüşmenin ardından, Başbakanlık Resmi Konutu'na geçerek Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'le biraraya geldi. Erdoğan, Gül'le yaptığı görüşmenin ardından Başbakanlık merkez binaya geçerek bir basın toplantısı düzenledi ve kabinede gerçekleştirilen revizyonu açıkladı.


Erdoğan, basın toplantısının sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan, 'İstifaları siz mi istediniz? Kabine değişikliği bununla sınırlı kalacak mı?' şeklindeki soru üzerine, "Değişiklik yapıldı. Arkadaşlarımız sağ olsunlar önümüzü açtı ve biz de takdirimizi kullandık. Bu şekilde yeni görev alan arkadaşlarımızı sayın cumhurbaşkanımıza sunduk. Yarından itibaren görevlerine başlamış olacaklar" dedi.


Erdoğan, baş müzakereci olarak görevlendirilen Devlet Bakanı Ali Babacan'ın görev alanında bir değişiklik olup olmayacağı sorusu üzerine daha önce Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e bağlı olan Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreterliği'ni önce Başbakanlığa bağladıklarını, şimdi de bir genelgeyle Devlet Bakanı Ali Babacan'a bağladıklarını ifade etti. Babacan'ın görevlerinde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını vurgulayan Erdoğan, baş müzakerecilik görevi ile Babacan'ın görevinin biraz daha zorlaşmış olacağını söyledi.


Erdoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Güçlü'nün istifa sebebinin Rusya'ya meyve sebze satışında yaşanan sıkıntılar olup olmadığı sorusu üzerine, "Hepsi sizlere tam açıkladığım netliktedir" dedi.


Erdoğan, 'Üç bakan istifasını yeni mi verdi yoksa ilk kabineyi açıkladığınız dönemde bakanlardan istediğiniz istifalar mı işleme konuldu?' sorusuna şu karşılığı verdi:


"Bu tür konuların üzerinde bu şekilde durmak yanlıştır. Bir hükümetin işlevi, nasılı, niçini o hükümetin kendi değerlendirmeleridir, takdiridir. Bunun bir yürüyüş tarzı vardır. Bu yürüyüş tarzı içinde bu çalışmalar yürütülür. Şu anda da hükümetimiz bu yapısını bu şekilde bir değişiklikle geleceğe taşıyor. Bunlar her kabinede olan şeylerdir. Şu anda da bu olağan süreçle ilgili bir değişiklik olmuştur. Olay bu kadar."


Erdoğan, başbakan olduktan sonra Başbakanlık çatısı altında ilk kez bir basın toplantısı düzenlediğini ifade eden bir gazeteciye, "Siz herhalde buraya 2.5 yıldır gelmiyorsunuz. Biz burada yabancı konuklarımızla çok basın toplantısı yaptık" karşılığını verdi.


Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'le siyaset belgesi, Kıbrıs, ABD ziyareti gibi konuları da görüşüp görüşmediği sorusu üzerine ise, "Siyaset belgesi ne? Şu anda böyle bir şey yok. O Milli Güvenlik Kurulu'nun gündeminde olan bir şey. Bizimle alakalı değil" dedi.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:15

İLGİLİ HABERLER