Gündem
  • 7.3.2009 16:49

ERDOĞAN : EBEDİ MUHALEFET, ACILARIN ÇOCUĞU KÜÇÜK BAYKAL

HATAY - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci sınıf vatandaşlarıyız. Bu özgür ülkede herkes kendi kimliğini, kendi inancını dilediği gibi tanımlayabilir, dilediği gibi yaşayabilir. Siz, biz ayrımı olmadan hepimiz bu ülkede ev sahibiyiz, ev sahibi... Asla ayrım yok'' dedi. 

Başbakan Erdoğan, Hatay'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan, ''Bugün yine Hatay'dan seslenmek istiyorum, bu ülkenin Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Abhazası, Gürcüsü, Arnavutu, Arabı, Ermenisi, Rumu, Boşnakı birdir, beraberdir... 

Bü ülkenin Müslümanı, Hristiyanı, Musevisi kader ortaklığı yapmıştır. Alevisi, Nusayrisi, Sünnisi, Süryanisi, Ortodoksu, Katoliği, Protestanı bu ülkenin hür ve eşit vatandaşlarıdır. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci sınıf vatandaşlarıyız. Bu özgür ülkede herkes kendi kimliğini, kendi inancını dilediği gibi tanımlayabilir, dilediği gibi yaşayabilir. Siz, biz ayrımı olmadan hepimiz bu ülkede ev sahibiyiz, ev sahibi... Asla ayrım yok. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü severiz''dedi. 

Hatay'a başbakan olarak 5. kez geldiğini hatırlatan Erdoğan, vatandaşlara CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Hatay'a gelip gelmediğini sordu. 

Meydanda bulunan bir vatandaşın taşıdığı ve CHP lideri Deniz Baykal ile ilgili bir dövizi gören Başbakan Erdoğan, gülümseyerek ''Gayet güzel, gayet güzel. Benim vatandaşım zaten açıkça ortaya koyuyor. (Ebedi muhalefet, acıların çocuğu küçük Baykal), demiş buyurun. Altındakini de okuyalım. Orada da (Ben hiç iktidar olamadım anne) diyor'' ifadelerini kullandı. 

Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: 

''Niye buralara gelmezler? Bu kardeşinizden işleri daha mı yoğun, daha mı çok işleri var? Biz hem memleketimizi yönetiyoruz hem partimizi yönetiyoruz. Hem dünyayı dolaşıyoruz hem de ülkemizi dolaşıyoruz. Hamdolsun bu evladınızın, bu başbakanınızın gitmediği bir il yok. En az gittiğim ile 3 kere gittim. Niye? Türkiye Ankara'dan yönetilmez. Gideceksin yerinde göreceksin. Ne var, ne yok yerinde göreceksin. 

Şimdi bakın. Biraz gecikmeli geldim. Gecikmeli gelmemin sebebi, bugün ABD Dışişleri Bakanı ile sabah görüşmem vardı. Bayan Hillary Clinton ile olan görüşmemiz biraz uzadı. Bundan dolayı buraya gecikmeli geldim. Hakkınızı helal edin. Özür diliyorum. Başka bir konu değil. Çünkü sevmem gecikmeyi. Ama işte hem o hem bu. Hepsini bir arada götürüyoruz. Boşa vakit geçirmeyi sevmeyiz. Vaktimiz de canımız da bu ülkeye, bu millete feda olsun. Derdimiz bu, aşkımız bu...
Onların programı bizden daha ağır olmadığına göre 29 Mart'ta onlara hesabı siz sormalısınız. Hataylı kardeşlerimden bir ricam var. Eğer adresi şaşırırlar da Hatay'a bir gelirlerse onları Hatay'da güzelce bir gezdirin. Bir görsünler. 

Bakın ne yapmaya çalıştıklarına dikkat edin. Bakıyorsunuz bir tanesi çıkıyor, 'bizi hakaret ettiğimiz için mahkemeye verdi' diyor. Ben sana meydanlarda aynı dille konuşamam ki... Ne bulunduğum makam buna müsaade eder, ne de edebim, adabım buna müsaade eder. Hukuk devletinde yaşıyoruz. Avukatlarıma, 'hakaret içeren bir şey bulduğunuz zaman götürün oraya' diyorum. Yargıda bunlar gereken cevabı, gereken hesabı görsünler.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:28

İLGİLİ HABERLER