Gündem
  • 17.7.2009 15:16

ERDOĞAN: ''GİT GEL KONYA 2,5 SAAT OLSUN''

KONYA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''(Git gel Konya 6 saat sürdü) lafı tarih olsun dedik. Şimdi yeni bir tarih yazıyoruz. Yenisi şu, (Git gel Konya 2,5 saat olsun)'' dedi.
Erdoğan, Pınarbaşı beldesinde Ankara-Konya hızlı tren projesinin raylarının ilk kaynağı için düğmeye bastı.
Burada yapılan törende konuşan Erdoğan, yaklaşık 7 yıl önce iktidara geldiklerinde Türkiye'deki her alan için kendilerine yüksek hedefler belirlediklerini söyledi.
Erdoğan, ''Hava yolunu kullanmak herkesin karı değildi, belli bir seçkin grubundu, herkes trenle yolculuk yapamazdı. Orada da bakıyorsun ki kalite farkları vardı. Şimdi ise hava yoluyla seyahat etmek belli bir seçkin grubun değil. Ülkemizin çok ciddi bir kısmı havayoluyla seyahat edebiliyor. İnşallah hızlı trenle de neticeye ulaştığımızda onu da göreceksiniz yine vatandaşlarımızın çok ciddi bir kısmı inşallah hızlı trenle de seyahat edebilmenin hazzını tadacaktır. Nice insanımızı karayollarındaki trafik kazalarında kaybettik. İnşallah burada da bu durumu minimize edeceğiz.Türkiye'nin böyle bir ulaştırma altyapısıyla devam etmesi mümkün olamaz, dedik. Bütün bunları alt üst eden bir sıçramayı, heyecanı ülkemize yaşatmaya başladık. Ulaştırmayı, yeni bir bakış açısı, yeni bir vizyonla yeni bir anlayışla ele alacağız, dedik. Hamdolsun 7 yıl gibi kısa bir sürede devasa projeleri gerçekleştirdik. Bir çok projeyi bitirme aşamasına getirdik''dedi.

-''DÖRT BİR YANI DEMİR AĞLARLA ÖRDÜK''-

Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanını son derece çağdaş, yüksek hızlı trenlerle ulaşıma imkan sağlayan ''demir ağlarla ördüklerini'' ifade ederek Eskişehir-Ankara arasının hızlı trenle 1,5 saate indiğini anımsattı.
Erdoğan, ''Ankara-İstanbul hızlı tren hattının temeli atıldığı gün, Ulaştırma Bakanıma şunu söyledim, (Konya-Ankara hızlı tren yolunu bir an önce yapalım. Hani bir söz var ya 'git gel Konya 6 saat sürdü'. İşte 'Git gel Konya 6 saat sürdü) tarih olsun dedik. Şimdi yeni bir tarih yazıyoruz. Yenisi şu, (Git gel Konya 2,5 saat olsun). 1 saat 15 dakika gidiş, 1 saat 15 dakika dönüş. Toplamda 2,5 saat ediyor. Yani Ankara ile Konya artık sınır komşusu olmanın da ötesine geçiyor. Deyim yerindeyse kapı komşusu oluyor'' diye konuştu.
Erdoğan, ''İnşallah hızlı tren gönüllerdeki hasreti de hızla dindirecek. Bundan böyle (kara tren gecikir) değil, (hızlı tren yetişir) diyeceğiz'' dedi.
Başbakan Erdoğan, İstanbul-Selanik, İstanbul-Tahran, İstanbul-Budapeşte, Mersin-Halep arasında yolcu trenleriyle bu ülkeleri, bu şehirleri Türkiye'deki şehirlerle buluşturduklarını ve buluşturacaklarını söyledi. Türkiye ile Suriye arasına ''demirden kardeşlik köprüsü kurduklarını'' ifade eden Başbakan Erdoğan, bu çalışmaların da devam ettiğini, devam edeceğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER