Gündem
  • 28.3.2024 17:27

Erdoğan’ın posterini astım diye ev sahibi bizi evden çıkardı"

Kırıkkale’de depremzede aile, kiralık olarak oturduğu evin balkonuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterini astıktan sonra evden çıkartıldığını iddia ettiği gibi depozito olarak verdiği 50 bin liralık senedini de geri alamadığını söyledi. Depremzede Mülkiye Örüz, “AK Partiliyim MHP'liyim diye bunu böyle yaptılar. Ev sahibi koyu bir CHP'li. Ben yardım istiyorum” dedi.

6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde evleri yıkılan Örüz ailesi, bir yıldır Kırıkkale'de yaşıyor. 5 kişilik depremzede aile, kiraladıkları 1+1 evin sahibi Ömer Balum'a depozito olarak 50 bin liralık senet verdi. Bir yıllık kira sözleşme süresi bittikten sonra evden çıkartılan aile, depozito olarak verdiği 50 bin liralık senedi geri alamadı.

2 çocuk annesi Mülkiye Örüz, konuşmasında balkona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini astıktan sonra evden çıkarıldığını öne sürdü.

 

Depozito olarak verdiği 50 bin liralık senedi geri alamadığını anlatan Örüz, "Depremzedeyiz. Sene dolduktan sonra 'Evimden çıkın, evi 10 bin lira yapacağım' dedi. 'Ağabey 1+1'i nasıl 10 bin lira yapacaksın' dedik. Bize 'Evden çıkın' dedi. Bizde 'Tamam' dedik. Kendisinin evini de temizledik. Komşularımız şahit herkes de şahit. Anahtarını teslim ettik. Bize dedi ki 'Emlakçı da vereceğim senedi, sözleşmeyi' dedi. Evden çıktık kendisinin evinden emlakçıya da gittik adam vermiyor. Oğlum da 'Ağabey neden vermiyorsun?' dedi. Adam da 'Buzdolabının kapağında yamuk var' dedi.Evimde küçük çocuk yok en küçüğü 16 yaşında, biz zarar vermedik' dedim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterini balkonda gördükten sonra ev sahibinin tavrı değiştiğini belirten Örüz, "'Ben icraya vereceğim' dedi. AK Parti'nin posterini gördü balkonda o yüzden yaptı. Sözleşmemizi vermedi. CHP'li Ahmet Önal'ı da aradım. Bizzat onunla da görüştüm. 'Benim yapabileceğim bir şey yok' dedi. Ben biliyorum ki AK Partiliyim, MHP'liyim diye bana böyle yaptılar. Onlar koyu bir CHP'li. Ben yardım istiyorum. 50 bin liralık senet, benim bir gücüm yok. Depremzedeyim ben Hatay Antakya'dan geldim" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 28.3.2024 17:28

İLGİLİ HABERLER