Ekonomi
  • 22.10.2008 13:08

ERDOĞAN: "KRİZİN NEDENİ SAKIN BAŞKA ŞEYLER OLMASIN?"

TARİHİ PROJELER

"Denizin altında bir tüp geçit daha inşaa ediyoruz. Oradan da araçların geçişini sağlayacağız. Bakü - Tiflis - Kars geçit yolunun tamamlanması ile de Londra'yı Pekin'e bağlıyoruz. Temmuz 2007'de Bakü -Tiflis Erzurum Doğalgaz hattı devreye girdi. Bu hatta Hazar Bögesi doğalgazını Avrupa'ya taşıyoruz. nabukko projesi tamamlandığında borulardan yılda 30 milyar Metreküp doğalgaz geçecek. Bu projeler tarihi projeler. Türkiye'yi sadece enerji köprüsü olarak değil, medeniyetler arası dostluk köprüsü olması için de elimizden geleni yapıyoruz.

Ayın 17'sinde BM'de yapılan oylamada Türkiye BMGK 2009-2010 geçici üyesi olarak 15 ülkeden bir tanesi oldu. 192 ülkeden 151 oyunu alarak birinci sırada seçildik.

FİNANSAL KRİZLERİN ARKASINDA NE VAR?

Acaba biz yatırımlarımızı yaparken ne zaman Türkiye'yi güvenli bir liman olarak göreceğiz diye merak ediyorum. Şu anda Türkiye güvenli bir liman. Hangi sektöre bakarsak bakalım bir altyapı mevcut. Türkiye uluslararası ölçektede artık fırsatlar veren bir ülke.
İnanıyorum ki küresel kriz her ülkeyi etkilediği gibi bizi de etkileyecek ancak bu etkileme çok az bir miktarada olacak. Şu anda bankacılık sistemimiz oldukça sağlam durumda.

Dünya bu finansal krizlerin arkasında dolandırıcılıklar var mı yok mu? bunun sorusunu sormalıdır. Sorunu başka yerlerde aramanın anlamı yok.

Biz komşusu açken tok yatmayı felaketin geldiğini işaret eden bir gelişme olarak gören bir medeniyetten geliyoruz. Ben Darfur'u gidip gördüm. İnsanlar perişan bir vaziyette. Burada işadamlarımıza bizlere de görevler de düşüyor."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER