Gündem
  • 21.3.2007 12:43

ERDOĞAN: ''NEFRET TOHUMLARI YAKILAN ATEŞLERDE YOK OLUP GİTMELİ''

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nevruz Bayramı dolayısıyla ülkenin dört bir yanında ateşler yakılacağını, tüm kardeş ülkelerde meşaleler tutuşturulacağını belirterek, ''Bizim arzumuz, birliğimize, kardeşliğimize kasteden nefret tohumlarının bu yakılan ateşlerde yok olup gitmesidir, defolmasıdır'' dedi.


     Başbakan Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından TRT Arı Stüdyosu'nda düzenlenen Nevruz Bayramı kutlama programında yaptığı konuşmada,şair Nazım Hikmet'in bir şiirini de anımsatarak, ''Nazım Hikmet'in bir şiirinde ifade ettiği gibi, 'Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine.' Bir ağaç gibi benliğimize sahip çıkıp, bir orman gibi kardeşçesine yaşamayı öğrendiğimiz vakit bütün kalbimle inanıyorum ki millet olarak hiçbir erozyona uğramayacak, hiçbir yangına teslim olmayacağız'' dedi.
     Erdoğan, şunları kaydetti:


     ''Bu yüzden sevinçlerimize gölge düşmemesi, bayramlarımızın yasa dönüşmemesi için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bizim millet oluşumuzun temelinde siyasi birlikteliğimiz gibi vicdani ve kalbi birlikteliğimiz vardır. Birbirimizin gönlünü yaralamadıkça, ulvi birlikteliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Nevruz Bayramı dolayısıyla ülkemizin dört bir yanında ateşler yakılacak.

Kazakistan'da, Kırgızistan'da, Türkmenistan'da, Azerbaycan'da, Tataristan'da ve diğer tüm kardeş ülkelerde de meşaleler tutuşturulacak. Bölgemizdeki dost ve kardeş halklarla ortak olarak bu bayramı kutlayacağız. Bizim arzumuz, birliğimize, kardeşliğimize kasteden nefret tohumlarının bu yakılan ateşlerde yok olup gitmesidir, defolmasıdır. Kin ve nefret yayan nifak tohumlarının yerini sevgi, kardeşlik ve barış tohumları alsın. Bizim husumete vaktimiz yok. Yeni gün manasına gelen Nevruz'un adına yakışır şekilde yeni sözler söyleyelim.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:50

İLGİLİ HABERLER