Gündem
  • 21.3.2007 12:44

AKP'DEN ÇANKAYA ANKETİNE YENİ İSİMLER!...

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı konusunda teşkilat içinde nabız yoklamaya devam ediyor. AK Parti'nin bugün Ankara'da düzenleyeceği genişletilmiş istişare toplantısında, geçen hafta tartışmalara yol açan anket, yeni isimlerle bir kez daha yapılacak.


      Bir önceki ankette, eşlerinin başı açık olan Köksal Toptan, Beşir Atalay, Mehmet Aydın ve Vecdi Gönül'ün isimleri yer almıştı.


      Bugün, AK Parti'nin belediye başkanları, il başkanları, kadın ve gençlik kolları, Ankara'da ortak toplantı yapacak.


      Bu toplantıda sunulacak yeni ankette, Abdüllatif Şener, Nimet Çubukçu, Cemil Çiçek gibi isimler de seçenekler arasında yer alacak.
     
      Vekillere Köşk için "aday" soruldu
      AK Parti, teşkilatına gönderdiği ankette, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak bazı partililerle ilgili görüş sormuştu.


      'Erdoğan'ın adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusunun ilk sırada yer aldığı ankette, Erdoğan'ın aday olmaması halinde, alternatif isim olarak eşlerinin başı açık olan dört partilinin adı verildi.


      Bu isimler Devlet Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan.
      Parti Teşkilat Başkanlığı, soruları bir anket firması aracılığıyla parti örgütünün tüm yöneticilerine gönderdi.
      Köşk anketi formunda Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcıları Abdüllatif Şener ve Mehmet Ali Şahin'in isimleri yer almadı.
     
      Abdüllatif Şener'den itiraz
      Köşk anketinde adı geçmeyen Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, 16 Mart'ta CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı için kim aday olmalı?'' sorusuna cevap bulamadığını söylemiş ve ''Başbakan aday olmazsa AK Parti'den başkası aday olmaz'' görüşüne de katılmadığını açıklamıştı.


      Şener'in açıklamasından kısa süre sonra kameraların karşısına geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, ankette belli isimlerin bulunmamasının partisinde kırgınlık yaratmayacağını belirtmişti.


      Erdoğan, "Hiçbir kırgınlığa neden olmaz. Bu tür olaylarda, gelişmelerde eninde sonunda bu iş bir kişiyle bağlanacaktır... Kalkıp da herhalde 354 milletvekilinin 354'ü de oraya aynı anlayışla girmez. Ucu açıkta biliyorsunuz, ortaya bakıyorsunuz 10, 15, 20 tane isim çıkıyor zaten. Onun içinden yine 20'sini birden sormuyor, anketi organize eden kuruluş... Bu bir çalışmadır. Her anket firmasının kendine has bazı çalışmaları var. Bunlar, sanıyorum nisanın ilk haftasına kadar devam edecek'' demişti.MİLLİYET

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:50

İLGİLİ HABERLER