Gündem
  • 15.4.2017 00:09

Erdoğan: Türkiye şamar oğlanı değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 54 yıldır üyelik konusunda Türkiye'yi oyalayan AB'ye yönelik eleştirilerde bulundu.

Cumhurbakşanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

54 yıldır üyelik konusunda Türkiye'yi oyalayan AB'yi eleştiren Erdoğan, "Hiçbir ülkeye bunlar böyle çile çektirmediler. Türkiye herhalde bunların şamar oğlanı değil, herkes haddini bilecek." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Konya'da muhteşem bir buluşma gerçekleştirdik. Katılım çok yüksekti, coşku, heyecan vardı. Şehir mitinglerimizi bitirmiş olduk. Yarın İstanbul'da Tuzla'da ardından Kartal'da mitingimiz var. Onun ardından da Ümraniye mitingi var, sonrasında Sarıyer'de İstinye'de mitingim var.

'EVET' LEHİNDE FARKLI BİR NETİCE GELEBİLİR

Şu an itibarıyla tüm araştırma gruplarından bize gelenler, hepsi de hemen hemen olumsuzu hiç yok, hepsi 'evet' istikametinde. Ama bakıyorsunuz aralarında birer, ikişer, üçer puan var. Bunların içerisinde açık ara olanlar da var. Pazar günü öyle zannediyorum ki, çok çok farklı bir netice de 'evet' lehinde gelebilir. 'Evet' lehinde çıkacak olan bu netice, milli iradenin bu yeni yönetim sistemini ne denli benimsediğini de ortaya koyacaktır. Oran, 55'in altında gösterenler de var, 55-60 aralığında gösterenler de var.

AGİT HEYETİNİN RAPORU

Sen bir defa HDP'nin üyesi misin? Devlet CHP'ye de para yardımı yapıyor, aynı oran olarak eşit oranda, diğer partilere de HDP'ye de ciddi manada para veriyor. Birinci derecede para alan devletten AK Parti'dir, ikinci derecede CHP'dir, üçüncü derecede HDP'dir. Bunlar aldıkları parayı nerede kullandılar? Seçim kampanyasında mı kullandılar? Bunlar aldıkları paraları dolaylı yollarla dağa gönderiyorlar, sıkıntı burada. Kampanyada harca... Ben hiçbir yerde onların propaganda şeylerini görmüyorum. Niye? Harcamıyorlar, çünkü başka yerlere gitmesi lazım o paranın.

BATI'NIN TÜRKİYE TUTUMU

Türkiye, AB ortalamasının üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Türkiye ekonomide tavan yapacak, yatırımları sürdüreceğiz. Halk oylamasından sonra kendilerine çok daha güzel bir mesaj vereceğiz.

FETÖ ELEBAŞININ İADESİ: ABD BAŞINA BELA ETMEMELİ

Ümidimi kaybetmek istemiyorum, ümidimi koruyorum. Temennim o dur ki Amerika bu yanlışı görmüştür. Artık bu şarlatanı ülkesinde barındırıp başına bela etmemeli. Bu şarlatanın bütün yavruları da orada.

AB İLE İLİŞKİLER: PAZARDAN SONRA KONUŞACAĞIZ

Pazardan sonra Sayın Başbakanla, hükümetimizle oturup konuşacağız bunları. AB'nin 54 senedir bize çektirdiği çile yeter. Hiçbir ülkeye bunlar böyle çile çektirmediler. Türkiye herhalde bunların şamar oğlanı değil, herkes haddini bilecek. İngiltere gibi kurucu bir ülke Brexit'e gitti. İngiltere'yi başka ülkelerin de takip edeceğine inanıyorum. 3 milyon mülteciyi biz alıyoruz, sen bizimle dalga geçiyorsun."

Güncellenme Tarihi : 15.4.2017 00:21

İLGİLİ HABERLER