Gündem
  • 5.10.2005 20:16

ERDOĞAN: ''TÜRKİYE'NİN NE KAZANDIĞINI KONUŞUN''

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Müzakere Çerçeve Belgesi'nin, ''işin esasını değiştiren bir belge değil, işin esasına uygun olarak hazırlanmış, dengeli bir yol haritası'' olduğunu belirterek, ''Burada bazı şeyler saptırılıyor. Hala gölgelemek istiyorlar, bu ayıptır. Türkiye ne kazanıyor, bunu konuşun, bunu konuşmuyorlar'' dedi.
     NTV'de yaptığı konuşmada 3 Ekim sürecini değerlendiren Başbakan Erdoğan, bu sürece 17 Aralık'ta alıştıklarını, o dönemde iplerin kopma noktasına geldiği anlar olduğunu belirterek, bu süreçte de yine iplerin kopma noktasına geldiğini, ama oradan kazandıkları tecrübeyle umutlarını hiç yitirmediklerini söyledi.
     AB'nin 17 Aralık'ta, 3 Ekim'de müzakerelerin başlaması kararı aldığını anımsatan Erdoğan, ''Çünkü 'Masanın üzerinde hiçbir şey kalmadı' demişlerdi. O zaman bunu onların yapması icap ediyordu. Biz de bekleme hakkına sahiptik. Bizim yapmamız gereken tek şey, milletimizin onuruna yakışır şekilde o dik duruşu sergilemekti, biz bunu yaptık. Avrupalı dostlarımız da üzerine düşeni yerine getirdi'' diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER