Gündem
  • 13.8.2009 19:42

ERDOĞAN : "VATANDAŞA SAHİP ÇIKMAYAN DEVLET BAŞARILI DEĞİLDİR"

HAMİDİYE - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'nin neresinde olursa olsun tek bir vatandaşım dahi kendisini ücra hissediyorsa devletine, devletinin hizmetlerine kendisini uzak hissediyorsa kendisini itilmiş, ötelenmiş hissediyorsa orada hiçbir başarıdan söz edemeyiz'' dedi.
Başbakan Erdoğan, Hamidiye'de aralarında yeni Adliye Sarayı'nın da bulunduğu bazı tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, bürokraside önemli bir adım atarak 420 bin değişik belgeyi kaldırdıklarını, 215 hizmette de noter onayını zorunluluk olmaktan çıkardıklarını hatırlattı. Erdoğan, bu sayede kamu hizmetlerine kalite geleceğini ve hız sağlanacağını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bizim için bu ne kadar önemli ise bugün açılışını yapacağımız hizmetler de o kadar önemlidir. Türkiye'yi enerji üssü haline getirecek NABUCCO gibi, Güney Akım gibi uluslararası projeler ne kadar önemliyse Hemşin'de açılan çay fabrikamız da o kadar önemlidir. Bunlar benim samimi duygularımdır. Çünkü Türkiye'nin neresinde olursa olsun tek bir vatandaşım dahi kendisini ücra hissediyorsa devletine, devletinin hizmetlerine kendisini uzak hissediyorsa kendisini itilmiş, ötelenmiş hissediyorsa orada hiçbir başarıdan söz edemeyiz. Afete uğramış vatandaşına sahip çıkmayan, afet mağduru vatandaşlarına başlarını sokabilecekleri bir yuvayı inşa edemeyen bir devlet, uluslararası arenada başarı elde edemez. Vatandaşını yoksulluğa mahkum eden, bunun için çareler aramayan, çareler üretmeyen devlet ekonomisini ne kadar büyütürse büyütsün beyhudedir.
Enerjide dünyanın merkezi olmak, dünyanın en stratejik konumunu elde etmek elbette önemlidir. Ama köylerimizin yol, su sorunu, onlar da bizim için o kadar önemlidir. Onun için KÖYDES dedik. 'Yol medeniyettir' dedik. Köylerin yol ve su sorunlarını da tek tek çözüyoruz. Sorunları bir blok halinde ele aldık, şimdi de dev enerji projelerini hayata geçireceğiz.''
Türkiye'nin bir enerji üssü haline geldiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ve Türkiye bir devler ligine doğru yürüyor. Göreve geldiğimizde ekonomide dünya 26'ncısıydık şimdi 17'nci sıradayız. Nereden nereye geldik?
Bütün bunlarla beraber sizlerle bugün kucaklaştık, buluştuk. Ama dün merdiven altı adliyecilik yapan bir adalet mekanizması vardı. Kahve köşelerinde adliyecilik yapan bir adalet mekanizması vardı. Göreve geldik, şu anda, 111'incisini açtığımız adalet saraylarını açtık. İnşallah 2010'da, fevkalade bir şey olmazsa İstanbul'un her iki yakasında belki de Avrupa'nın en büyük adalet saraylarını kuruyoruz.''
Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırlıklarının devam ettiğini anımsatarak bunun AB ile yürütülen müzakerelerin bir parçası olduğunu kaydetti.
Başbakan Erdoğan, daha sonra farklı noktalardan yapılan canlı bağlantılarla toplu açılışları gerçekleştirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER