Ekonomi
  • 10.7.2009 11:21

ERDOĞAN'A ÇİN MALI SORUSU

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Sincan Uygur Özerk Bölgesinde yaşanan katliamın ardından Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün Çin mallarına boykot çağrısına dikkat çekti.

Ayhan, AKP hükümetleri döneminde Çin mallarının Türkiye’ye girişine sağlanan kolaylıklar nedeniyle bir çok işyerinin kapandığına dikkat çekerek Başbakanın yurt içinde yapmış olduğu gezilerde, devlet olanaklarını kullanarak çocuklara dağıttığı oyuncakların da Çin malı olduğu iddialarını hatırlattı. Ayhan, Erdoğan’ın bugüne kadar yurt içinde yapmış olduğu gezilerde çocuklara dağıtılan oyuncakların miktarının açıklamasını isterken, maliyetin de ne düzeyde olduğunu sordu.

Başbakan'ın gezilerinde çocuklara dağıtılan oyuncakların hangi firmalar tarafından ithal edildiğinin de yanıtlanmasını isteyen Ayhan, “Başbakanlıkta dağıtılmayı bekleyen Çin malı oyuncak stoku miktarı nedir? Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Nihat Ergün’ün Çin mallarının boykot çağrısına katılıyor musunuz? Başbakanlıkta dağıtılmayı bekleyen Çin malı oyuncak stokunuz varsa, bu oyuncakları iade etmeyi düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:22

İLGİLİ HABERLER