Gündem
  • 1.3.2009 01:33

ERDOĞAN'A MEYDAN OKUDU: 'ECDADIN GELSE DİYARBAKIR'I ALAMAZ!'

Binlerce kişinin katıldığı mitingde eski DEP Milletvekili Leyla Zana ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir birer konuşma yaptı.

ERDOĞAN'A MEYDAN OKUDU

Hükümete yüklenen Baydemir, hükümetin 2005 yılından sonra askerle anlaşma yaparak demokrasiden vazgeçtiğini savundu. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Baydemir, Başbakan'ın Diyarbakır'ı istiyorum sözlerine atıfta bulunarak, "Ecdadınız gelse Diyarbakır'ı alamaz" dedi.

Baydemir, Erdoğan'ı kast ederek, "Bu halk 1995 yılından 2006 yıllarına kadar size destek verdi. Ama sizin 2007 seçimlerinden ilk cevabınız tezkere oldu. Çünkü siz Şemdinli'den sonra pırpırlılar ile işbirliği yaptınız. Biz bölgeyi geliştirin 'yatırım yapın' dedik, siz 'bölgeler arası milliyetçilik yapmıyoruz' dediniz. Batıya fabrika yol yaptınız bize ise karakollar. Bu halk size kanmayacaktır. Bu seçimlerden bu bahar ikinci bir haber olacaktır bizim için" dedi.

Daha sonra Baydemir, "Erdoğan'ın akıbeti de Çiller'in ki gibi olacak" dedi.

AK Parti'ye yüklenen Zana ise "Bizim ne NATO'muz ne IMF'miz ne de bin yıllık devletimiz vardır. Bizim sadece özgürlük aşkımız var. Bu halkın kimliğini tanımıyorsunuz" dedi.

Zana, "Diyorlar ki, demokratik adımlar atıyoruz. Biz ne körüz ne sağırız biz yüzeysel adımlar istemiyoruz. Bilge bir insan diyor ki, 'Küçük insan dünle uğraşırlar, orta düşünceli insan bugünle büyük insanlar ise yarınları ile uğraşırlar'. Biz yarınlarla uğraşan bir halkız. Halkın size verdiği kredi tükenmiştir. Bu halk kendisine oy verecektir" diye konuştu.

"Bu halkın sizin minnetinize ihtiyacı yoktur" diyen Zana, AK Parti'nin kömür ve buzdolabı yardımlarını da eleştirdi.

Yaşam Hastanesi yanında yapılan açılışta, partililer, sık sık, "Öcalan", "Biji serok Apo", "Oylar namustur namus satılmaz", şeklinde slogan atıp halaylar çekti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:43

İLGİLİ HABERLER