Gündem
  • 1.3.2009 00:32

28 ŞUBAT'IN PROVOKATÖR ŞEYHİ 28 ŞUBAT'TA TUTUKLANDI

İstanbul'da narkotik polisinin ele geçirdiği uyuşturucu haplarla ilgili gözaltına alınan 28 Şubat sürecinin isimlerinden Ali Kalkancı tutuklandı. Ergenekon kapsamında da sorgulanan Kalkancı, bu soruşturmadan serbest kaldı.

28 Şubat sürecinin aktörlerinden ve sahte şeyh olduğu ortaya çıkan Ali Kalkancı'nın Haramidere'deki işyerine yapılan uyuşturucu hap operasyonunda 2 milyonun üzeride hap ele geçirilmişti. Olayla ilgili 5 kişi tutuklanırken Kalkancı, kaçmıştı. Geçtiğimiz çarşamba günü terörle mücadele şubesi ekipleri tarafından yeğeni ve aynı zamanda şoförü olan Seyhan F. ile birlikte yakalanan Kalkancı, emniyete götürüldü.
 
Burada Ergenekon kapsamında ifadesi alınan Kalkancı, bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Kalkancı ve yeğeni burada Ergenekon savcısı Fikret Seçen tarafından sorgulandı. 

İki zanlı da Ergenekon soruşturması kapsamında savcılık tarafından serbest bırakıldı. Ergenekon kapsamında serbest kalan Ali Kalancı, bu kez işyerinde ele geçirilen uyuşturucu haplarla ilgili soruşturmayı yürüten savcı Nuri Ahmet Saraç tarafından sorgulandı. 

Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen Kalkancı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından uyuşturucu madde üretmek ve ticaretini yapmak suçundan tutuklandı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:44

İLGİLİ HABERLER