Gündem
  • 10.11.2017 15:56

Erdoğan'dan ılımlı İslam tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de Kadın Girişimcileri kabulünde konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Myanmar'ı, Arakan'ı yaşıyoruz. Acaba İslam dünyasının bütün ortakları burada aynı hissiyatı duyuyor mu? Duymuyor. Birleşmiş Milletler'de, bu yıl Genel Kurul'da bu işi gündeme getirdik. Genel Kurul'daki bu gündemde devlet başkanı olarak ne yazık ki iki devlet başkanı vardık, bir ben bir de İran. Başbakan olarak sadece Bangladeş Şeyh Hasina, bir de Endonezya'dan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, bir de Pakistan Başbakanı vardı. Bu kadar basit mi bu iş?

Biz veren el alan elden üstüdür ilkesiyle hareket ediyoruz. Biz yüzleşemediğimiz her soruna, bizden sonraki nesillere bırakılmış ağır bir yük olarak bakıyoruz.

'ILIMLI İSLAM' TEPKİSİ

Bir konuyu yeniden köpürttüler, Ilımlı İslam. Bu ılımlı İslam kelimesinin patenti Batı'ya ait. Bunu söyleyen kişi kendine ait olduğunu düşünüyor olabilir ama sana ait değil. İslam'ın ılımlısı, ılımsızı olmaz. İslam tektir. Kimse İslam'ı çeşitlendirme gayreti içine giremez. Mesele şu İslam'ı zaafa düşürmek.

İslam Allah'tan başka hiçbir gücün kulluğuna izin vermeyerek insanı özgürleştiren bir dindir.

ARABİSTAN'A İSLAM ÇIKIŞI

Kadınları hayattan soyutlayan anlayış İslam'dan değil gelenekten referans alır. Ya sen ılımlı islam diyorsun, daha bir kadına araba kullandırmıyorsun. İslam'da buna mani var mı yok? İslam İş Birliği Teşkilatı'na bile hanımları doğru düzgün almış değiller. Bu teşkilatın içinde neden kadın kolları olmasın.

"ELON MUSK İLE GÖRÜŞMEM OLDU, BAKTIM ÇOK HEYECANLI..."

Yüksek teknoloji alanındaki özgün yatırımları ile tüm dünyada dikkat çeken Elon Musk ile bir görüşmem oldu. Baktım çok heyecanlı. Kendisinin vizyonunu, hayallerini bizzat ağzından dinleme imkanım oldu. Gördüm ki her şey bir hayal ile başlıyor. Eğer hayal olmazsa ondan sonra bunu gerçekleştirebilmek mümkün değil. İnsan hayal kurduğu müddetçe yaşar.

Güncellenme Tarihi : 10.11.2017 16:22

İLGİLİ HABERLER