Eğitim
  • 7.12.2005 14:42

ERDOĞAN'DAN ÖSS ADAYINA MEKTUP


Antalya’nın Finike İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki Hüseyin Serdar Ekşi, avukat baba ile tercüman annenin iki çocuğundan biri. Bu yıl ÖSS’de en büyük hayali olan mimarlık bölümünü tutturamadı. Önümüzdeki yıl yapılacak sınava bir kez daha girmeye karar veren genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir e-mail göndererek kendisini motive etmesini istedi.

BANA HIRS VERİN

Ekşi, AKP İletişim Merkezi’ne gönderdiği e-mailde şöyle dedi: “Saygıdeğer başbakanım; üniversite sınavına girdim, istediğim yeri tutturamadım. Bir daha gireceğim ancak bana hırsı verecek kişi sizsiniz. Nedeni sizi çok sevmem. Sizden istediğim beni arayıp ‘Haydi Serdar bu sene üniversiteyi kazanacaksın. Hadi hayret!’ gibi bir cümle söylemeniz. Unutmayın küçük bir iyilik hayatımı değiştirecek.”

Başbakan, e-mail kendisine ulaşır ulaşmaz Ekşi’ye e-mail yoluyla şunları söyledi:

“Sevgili Serdar, Türkiye senden ve senin gibi ülkesini sevenlerden büyük hizmetler bekliyor. Bu vatan sevildikçe ve sahip çıkıldıkça ayakta kalacaktır. Bunu yaparken de senin gibi genç Serdar’ların omuzları üstünde duracaktır. Sizler sağlam bir ülke sevgisiyle onu en iyi şekilde ayakta tutmalısınız. En iyi okullarda okuyup, ülkeye yararlı bir genç olmak zorundasınız. Allah emeklerinin karşılığını verir. Başarılar dilerim.”

DELİKANLI BİR DURUŞU VAR

FİNİKE’de ailesiyle birlikte yaşadığı evde sınava hazırlanan Hüseyin Serdar Ekşi Başbakan’dan gelen e-mail üzerine ÖSS’ye büyük hırsla çalışmaya başlamış. Başbakan’ı çok beğendiğini belirten Ekşi, şöyle dedi:

“Delikanlı bir duruşu var. AKP ile bir alakam yok. İlk sınavım fiyasko ile sonuçlanınca sınava bir türlü konsantre olamadım. Konsantrasyon için Başbakan’a mektup yazmaya karar verdim. Gönderdim. Mail atmış, öyle mutlu oldum ki anlatamam. Bana telefon açabilse tam anlamıyla motive olacağım. Bu yıl mimarlığı kazanırsam bunda en büyük pay başbakanımızın olacak.”

Akşam
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:30

İLGİLİ HABERLER