Eğitim
  • 8.12.2005 06:39

İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ DÜZENLEME!..

Buna göre, İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencileri ya da mezunları, Açıköğretim Lisesi’nde bir dönem öğrenim gördükten sonra Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) istedikleri alandan sınava girebilecek. Böylece, katsayı düzenlemesinden doğan puan kayıpları ortadan kalkmış olacak.

Meslek liselerinden sadece hazırlık sınıfından ayrılanlar Açıköğretim Lisesine alınıyor, ara ve son sınıftaki öğrencilerin başvuruları ise kabul edilmiyordu. Özellikle İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ÖSS’de mağdur olduklarını öne sürmesi ve hükümetin bu engeli YÖK’te aşamaması üzerine başka bir formül bulundu.

İŞTE YENİ DÜZENLEME

İmam hatiplilerle meslek liselileri ilgilendiren yeni düzenlemeler şöyle:

İmam Hatip ve meslek lisesi öğrencileri istedikleri sınıfta Açıköğretim Lisesi’ne kayıt yaptırabilecek.

Açıköğretim Lisesi’ne kayıtlı öğrenciler 2,5 yılda mezun olabilirken, yeni düzenlemede mezun olabilmek için en az 4 yıllık öğrenim zorunluluğu getirildi.

İmam Hatip Lisesi ve diğer meslek lisesi mezunları alanlarında eğitim alabilecekleri gibi, öğrenim gördükleri alanları da değiştirebilecek.

İmam Hatip Lisesi öğrencileri 4. sınıfta okullarından ayrılıp Açıköğretim Lisesi’ne kayıt yaptırmaları halinde, bir dönemde mezun olabilecek.

BAKANLIK BELİRLEYECEK

İmam Hatip ve diğer meslek lisesi son sınıf öğrencileri ile mezun olduktan sonra Açıköğretim Lisesi’ne kayıt yaptıran öğrencilerin mezun olabilmesi için girecekleri fark dersleri Milli Eğitim tarafından belirlenecek. Böylece fark derslerini veren öğrenci, genel lise mezunlarının yararlandığı tüm haklardan yararlanacak.

2006-2007’DE BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, yönetmelikte yaptığı düzenlemenin 2006-2007 öğretim yılından geçerli olmasını kararlaştırdı.

/Saygı Öztürk - Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:29

İLGİLİ HABERLER