Gündem
  • 22.2.2007 13:29

ERDOĞAN:''KARŞIMIZDAKİLER SÖZÜNDE DURMADI''

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB konusunda, "Türkiye olarak üzerimize düşeni yaptık, ama karşımızdakiler yapmadı. Biz sözümüzde durduk. Karşımızdakiler de sözlerinde dursaydı şimdi Kıbrıs diye bir sorun ortada kalmamış olacaktı" dedi.


     Başbakan Erdoğan, ''Başarıya giden yolda fırsatlar ülkesi Türkiye'' konferansında yaptığı konuşmada, AB üyeliğinin bu dönemde somut bir aşamaya geldiğini, AB içinden kimi ülkelerin engellemelerine karşın reformları gerçekleştirme konusunda birliği zorladıklarını söyledi.


     35 başlıkta çalışmaların devam ettiğini ve reform kararlılığından en ufak bir şey eksilmeyeceğini, yollarına devam edeceklerini belirten Erdoğan, ''Avrupalı dostlarımıza bizi bu noktada yalnız bırakmayın diyoruz. Kopenhag siyasi kriterleri... Uyum yasalarıyla ilgili her şeyi bitirdik. Uygulamada eksiklerimiz var. Şimdi onlar için çalışıyoruz. Ekim'e kadar bu takvim içerisinde çalışmalarımızı yaptık, bitirdik, müzakerelerde önümüze yine bazı engeller çıkardınız. Bahane ne? Bahane Kıbrıs...''dedi.


     Kıbrıs ile ilgili atılması gereken bir çok adımları yine attıklarını ve yıllardır yapılmayan şeyleri bu dönemde yaptıklarını anlatan Erdoğan, ''Ama burada da yine dürüst davranmadılar'' diye konuştu.


     Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     ''Şimdi çok açık, net, ağır söylüyor zaten. (Bunlar siyasi ahlak yoksunudur) diye... Şu anda Shröder'in yazmış olduğu eserinde bu ifadeler aynen yer alıyor. Türkiye olarak biz üzerimize düşeni yaptık, ama karşımızdakiler yapmadı. Buna rağmen hala bizi suçlamanın gayreti içerisine giriyorlar. Biz sözümüzde durduk. Karşımızdakiler de sözlerinde dursaydı şimdi Kıbrıs diye bir sorun ortada kalmamış olacaktı ve Kıbrıs'ın bütünü AB içerisinde yer alacak ve gündemden böyle bir şey tamamiyle kalkarak, huzurla, adada barış hakim olacaktı, ama hala fatura kesmeye gayret ediyorlar. Kusura bakmasınlar. O kadar da değil.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:37

İLGİLİ HABERLER