Gündem
  • 31.5.2013 19:48

Ergenekon Davası'nda mahkemden suç duyurusu

 Mütalaayı internetten indirdiğini söyleyen Gürses, "Mütaalada, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan cezalandırılmam isteniyor. Benim cebir ve şiddetim nedir? Ben elimi kimseye kaldırmadım. 2003 yılından beri koruma polisiyle geziyorum. Silah taşıyorum. Akademisyenim. Üniversite izin vermeden panellerde konuşamam" diye konuştu. Bir gizli tanığın kendisinin kara propaganda yaptığını ve toplumu etkilediğini söylediğini belirten Gürses, "Hz. Muhammed'de 1,5 milyar insanı konuşmasıyla etkilemiş. Hz. Muhammed'in günahı ne? Benden etkilenen toplum, ben cezaevine girince neredeydi, ben cezaevinden çıkınca neredeydi?" diye sordu. Hrant Dink'in öldürülmeden 3 ay önce savcılığa söyleyerek uyardığını dile getiren Gürses, "Dink'in öldürüleceği Trabzon'da kahvehanelerde konuşuluyor, dedim. Dink'in öldürülmesi uluslararası operasyondur. Nereden mi biliyorum? Benim işim bilmek. Öğrendiklerimi halka aktarmak" ifadelerini kullandı. Gürses'in savunmasının ardından duruşmaya ara verildi.

8 SANIĞIN İFADESİ ALINACAK

Aranın ardından aldıkları ara kararları açıklayan mahkeme heyeti, 3 Haziran ve devam eden günlerde görülecek duruşmalarda Ergün Poyraz, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Orgeneral Hurşi Tolon, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Levent Ersöz, Yalçın Küçük, Mustafa Koç ve Yüksel Dilsiz'in savunmalarının alınmasına karar verdi. Mahkeme Başkanı, savunması alınacak sanıklara ve avukatlarına savunmaların alınmasının bildirilmesine ve ilgili mercilere yazı yazılmasına da karar verildiğini söyledi.

MAHKEMDEN SUÇ DUYURUSU

Buna göre, 3 Haziran ve devam eden günlerde görülecek duruşmalarda, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Yalçın Küçük, Ergün Poyraz, Mustafa Koç ve Yüksel Dilsiz’in savunmalarının alınmasına karar veren mahkeme, söz konusu sanıklara bildirimde bulunulmasına hükmetti.

Mahkeme, esas hakkındaki savunmaları sırasında sarf ettikleri sözleri nedeniyle de emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Albay Dursun Çiçek ve Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile avukatlar İrem Çiçek ve Oğuz Kayıran’ın da aralarında yer aldığı 8 kişi hakkında da Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Duruşma, 3 Haziran Pazartesi gününe ertelendi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:50

İLGİLİ HABERLER