Asayiş
  • 4.3.2008 09:46

ERGENEKON SAVCISI, İŞTE BU FOTOĞRAFI İSTEDİ

Ergenekon soruşturmasını yürüten Beşiktaş İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Veli Küçük ve Alparslan Arslan'ın birlikte göründüğü fotoğrafın peşine düştü.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Veli Küçük'ün tutuklandığı Ergenekon Örgütü soruşturmasında, Ergenekon-Danıştay saldırısı bağlantısı olduğu ileri sürülen ve Veli Küçük ile Alparslan Arslan'ın daha önceden tanıştıklarının belgesi olan fotoğrafın orijinalini Kürtçe yayın yapan Azadiya Welad gazetesinden alınmasını istedi. Diyarbakır Organize Suçlar Şube Müdürü tarafından teslim alınan fotoğrafın İstanbul Beşiktaş'ta bulunan soruşturmayı yürüten savcılığa gönderdiği belirtildi.

LABORATUARDA İNCELENECEK

Edinilen bilgilere göre, fotoğrafın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının isteği üzerine Ergenekon Çetesi davasının dosyasına yerleştirileceği, fotoğrafın fotomontaj olup olmadığının tespit edilmesi için ise krimal laboratuara gönderileceğini belirtti.

Küçük Alparslan Arslan ile tanıştığını inkar etmiş fotoğrafın montaj olabileceğini ileri sürmüştü: "Yaptığım araştırmalar sonucu Alparslan Aslan diye birinin bizim kongremize gelmediğini Stockholm'deki tüm otel kayıtlarını inceleyerek ortaya çıkardım. Bu kişiyi yanımda bulunan hiç kimse de tanımıyor. Bunun komplo, hatta fotomontaj olduğunu düşünüyorum." dediği ileri sürülüyor. Sözkonusu fotoğraf Mayıs 2005'te Stokholm'de gerçekleşen Dünya Azeri Kongresinde Azadiya Welat gazetesinin İsveç muhabiri Mizgin Bingöl tarafından çekildiği belirtiliyor.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:25

İLGİLİ HABERLER