Gündem
  • 29.5.2008 13:24

ERGENEKON SORUŞTURMASI'NDA YAYINLARA TAKİP

ANKARA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''Ergenekon'' soruşturmayla ilgili suç oluşturabilecek yayınların izlenip, cumhuriyet başsavcılıklarına suç ihbarında bulunması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne talimat verildiğini belirterek, bu talimat çerçevesinde, bu yılının ilk 3 ayında 472 suç duyurusu işlemi yapıldığını bildirdi.
     Bakan Şahin, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin soru önergesine, yazılı yanıt verdi.
     Bu soruşturmanın, onlarca kişinin dinlenmesi, yüzlerce bilgisayar kaydı ve binlerce belgenin incelenmesiyle yürütüldüğünü, üç cumhuriyet savcısı, çok sayıda kolluk amirinin soruşturmada görev aldığını belirten Şahin, olayların akışı ve soruşturmanın bir bölümünde, başka bir olayın delillerinin ele geçirilmesinin, soruşturmanın uzamasına neden olduğunu ifade etti.
     Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre, soruşturmanın gizli yürütüldüğüne, soruşturma kapsamındaki belge ve ifadelerin içeriğini yayınlamanın suç oluşturduğuna işaret eden Şahin, buna rağmen bir kısım basın yayın organlarında, soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek veya soruşturma mercilerini etkileyecek şekilde yayınların yapıldığını belirtti.
     Bunlarla ilgili, basın-yayın organlarının bulunduğu cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Bakan Şahin, şunları kaydetti:
     ''Ayrıca bu soruşturmayla ilgili suç teşkil edebilecek şekildeki yayınların izlenip, ilgili cumhuriyet başsavcılıklarına suç ihbarında bulunması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne talimat verildi, bu talimat çerçevesinde sadece 2008 yılının ilk 3 ayında 472 suç duyurusu işlemi yapıldı. İçişleri Bakanlığınca hiçbir basın ve yayın organına soruşturmayla ilgili bilgi ve belge verilmediği gibi, herhangi bir açıklama da yapılmadı.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 11:52

İLGİLİ HABERLER