Gündem
  • 11.8.2009 12:07

ERGENEKONCU SERPİL'İN PKK'YA ERZAK YOLLADIĞI ORTAYA ÇIKTI

ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’in, ifadesinde ‘peşinde’ olduğunu söylediği ve bir çok iş adamını dolandırması iddiaları ile gündeme gelen, kendisini ‘Matilda Sarsanyan’ olarak tanıtan ‘Ermeni Serpil’ lakaplı Serpil Kocadöli’nin, terör örgütü PKK’ya erzak temin ettiği ortaya çıktı.

Kocadöli’nin ’vergi’ adı altında istenilen parayı vermemesi üzerine, PKK’lıların maden şirketinde çalışan Erkan Meriçli ve Merdan Rüştü Ovalıoğlu’nu kaçırdığı belirtildi.

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin’in ifadesinde, ‘peşinde’ olduğunu söylemesiyle gündeme gelen ve kendisini ‘Matilda Sarsanyan’ olarak tanıtan Ermeni asıllı Serpil Kocadöli’nin PKK ile ilişkileri ortaya çıktı. İstanbul’da eylem hazırlığı içinde oldukları sırada yakalanan ve 17- 29 kez arasında ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 61- 134 yıl arasında hapis cezası istenen PKK’lı O.K., S.K. ve D.K. hakkında hazırlanan iddianamede ifadesi yer alan Tunceli’nin Pülümür İlçesi'nde kaçırılan Erkan Meriçli’nin verdiği ifadeler, Kocadöli’nin bölgede maden sahası işletmek için PKK ile pazarlık yaptığını ortaya çıkardı.

Maden Mühendisi Erkan Meriçli’nin iddianamede yer alan ifadesinde, çalıştığı maden şirketinin Tunceli’nin Pülümür İlçesi Bağırpaşa Dağı’nda faaliyet yürüttüğünü, 8 Ekim 2008 tarihinde şirket yetkilileri Muhuttin Ovalıoğlu, Merdan Rüştü Ovalıoğlu ile birlikte bölge gittiklerini ve maden sahasında yaptıkları incelemenin ardından Pülümür’e dönerken, PKK’lılar tarafından yollarının kesildiğini ve kaçırıldıklarını anlattı.

‘PKK’LILAR SÜREKLİ SERPİL’İ SORDU’

Meriçli, iddianamede yer alan ifadesinde, “PKK’lılar aracımızı durdurduktan sonra, ‘burada ne geziyorsunuz?’ diye sordular. Araçlara bakmaya geldiğimizi söyledik. PKK’lı bize ‘Serpil’i tanıyor musunuz?’ diye sordu. Arkadaşlarım tanımadıklarını söylediler. Sonra PKK’lılar ‘arkadaşlar sizinle görüşecek’ dedikten sonra başka bir grup PKK’lının yanına gittik. Burada tekrar Serpil ve Osman Oktay’ı sordular. Israrlı sorular karşısında Muhittin Ovalıoğlu, Serpil’i tanıdığını ve neden sorduklarını sordu. PKK’lılar Serpil’in vergi borcu olduğunu ve ödemeden gittiğini söylediler. Serpil’i kendilerine getirmemizi istediler. Merdan Rüştü Ovalıoğlu’nu zorla tuttuktan sonra bizi bıraktılar. Serpil'i getirmemiz karşılığında, Merdan’ı bırakacaklarını söylediler” dedi.

Aynı gün tekrar teröristlerin olduğu bölgeye gittiklerini ancak Merdan Rüştü Ovalıoğlu’nun serbest bırakılması için PKK’lıları ikna edemediklerini anlatan Meriçli, kendisinin de örgüt mensupları tarafından öldürülmek istendiğini söyledi.

ÖRGÜTE MALZEME TEMİN ETMİŞ

İddianamede yer almayan ancak DHA muhabirinin ulaştığı bilgilere göre, Serpil Kocadöli, 2008 yılı başlarında Pülümür’de maden sahası işletti ve PKK’lılar ‘vergi’ adı altında kendisinden yüklü miktarda para talep etti. PKK’lıları, ‘durumum sıkışık, zaman tanıyın ödeyeceğim’ diyerek oyaladığı belirtilen Kocadöli’nin, şirkete ait araçlarla PKK’ya malzeme temin ettiği kaydedildi. Nüfus kayıtlarına göre 1961 Kocaeli doğumlu, Erzincan’ın Refahiye İlçesi nüfusuna kayıtlı Serpil Kocadöli, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’in ‘peşinde’olduğunu söylemesiyle ortadan kayboldu.

500 BİN LİRA DOLANDIRMIŞ

Serpil Kocadöli ilk olarak 1994’te Tunceli’de ortaya çıktı. Kocadöli, sahte ODTÜ diploması ve 5 yaşında bir erkek çocukla Tunceli’ye gelerek, kendisini, çatışmada öldürülen yaşadışı Dev-Sol örgütü liderlerinden Bedri Yağan’ın eşi Serpil Derin Yağan olarak tanıttı. Böylece Tunceli Belediyesi’nde mimar olarak işe giren Kocadöli, gerçek ortaya çıkınca tutuklandı, 2 yıl cezaevinde kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra, iki yıl önce Erzincan, Elazığ ve Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nde şirketler kurup maden arama işine girdi. Ermeni diasporasıyla iyi ilişkiler içinde olduğunu her defasında dile getiren Kocadöli’nin, Pülümür’de krom madeni çıkarma ruhsatı bulunan iki şirketini ise, Erzincan’da akaryakıt istasyonu bulunan Osman Oktay isimli kişiye borçlarına karşılık devrettiği belirlendi. Kocadöli’nin Pülümür’de bulunduğu sırada, işadamları, esnaf ve vatandaşlardan yaklaşık 500 bin TL topladığı ve şirketini devrettikten sonra bu parayla birlikte ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER