Gündem
  • 4.7.2009 16:44

ERGÜN: "İDEOLOJİ DEĞİL, HİZMET PARTİSİYİZ"

KARAMAN - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, AK Parti'nin bir ideoloji partisi olmadığını, hizmet partisi olduğunu belirterek, "Ancak tabii ki parti olarak düşüncemiz, fikrimiz var. Bizim fikrimiz bu ülkeyi ülke yapan değerlere dayanıyor" dedi.
Ergün, partisinin Karaman il teşkilatının Karaman Spor Salonunda gerçekleştirilen 3. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, siyasetin ülkeye, topluma ve millete hizmet için yapıldığını söyledi.
Yıllardır siyasetin içinde olduğunu ifade eden Ergün, "Eğer ülkenizi ve milletinizi bir adım daha ileriye götürebiliyorsanız, ülkenizde yeni şeyler oluyorsa bu siyaseti hizmet için yaptığınızın bir işaretidir. Biz parti olarak siyasete bu amaçla başladık. Biz bir ideoloji partisi değil, bir hizmet partisiyiz. Ancak tabii ki parti olarak düşüncemiz, fikrimiz var. Bizim fikrimiz bu ülkeyi ülke yapan değerlere dayanıyor" dedi.
AK Parti'nin, bu değerlere dayalı bir hizmet partisi olduğunu dile getiren Ergün, bu toprağı vatan yapan değerler ve ülkeye hizmet etmek için yola çıktıklarını belirtti.
Ergün, AK Parti'nin, eğitimde, sağlıkta büyük adımlar attığını anlatarak, şunları kaydetti:
"Bu adımlar 6.5 yıldır herkesin bildiği ve takdir ettiği adımlardır. Bunun göstergesi ise 2002 seçimlerinden sonra yapılan 2004 mahalli idareler, 2007 genel seçimleri ve son olarak da 2009 mahalli idareler seçimlerinde, halkımızın partimizi açık ara birinci olarak tescil ve takdir etmesidir. AK parti, kurulduğu günden bu yana Edirne'den Ardahan'a kadar bütün coğrafyayı ve bütün sosyal kesimleri kucaklayan bir parti olmuştur. Bakın diğer siyasi partilere. Bütün Anadolu'yu kucaklayabiliyorlar mı? Bazıları Batı Anadolu üzerinden, bazıları Orta Anadolu üzerinden, bazıları ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu üzerinden siyaset yapıyor. Böyle siyaset olmaz. Siyaset bütün Anadolu'yu kucaklamalıdır. İşte o AK Parti siyasetidir. Biz İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun, bütün bölgelerin partisiyiz. Biz bir imparatorluğun varisleriyiz. Belki sınırlarımız, nüfusumuz bir imparatorluğunki kadar büyük değil, ancak sorunlarımız, nüfusumuzun çeşitliliği bir imparatorlukta görülen kadar çeşitli ve zengindir."

-TÜRKİYE'NİN BÖLGESEL GÜÇ OLMASI İÇİN-

Türkiye'nin bölgesel bir güç haline gelmesi için çalıştıklarını vurgulayan Ergün, "Bugün Amerika'nın en önemli 10 dış siyaset sorunuyla ülkemizinkini alt alta koyun. En az 7-8 tanesi örtüşecektir. Burası herhangi bir ülke değildir. Bu ülkeyi yönetenlerin herhangi bir ülke ve milleti yönetmediğini bilmesi gerekir. Biz ülke olarak etrafımızda gelişen olaylara seyirci kalamayız" diye konuştu.
Yerel seçimlere 10 gün kala partilerine kapatma davası açıldığını anımsatan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir siyasi partiye seçimlere 10 gün kala kapatma davası açılması 'seçimlere müdahale' demektir. Siyaset, demokrasiyi ve hukuku yerleştirmek için vardır. O sözde demokratlar bugün de bizimle uğraşıyorlar. Yolumuzda engeller olabilir ama bizim yolumuz hizmet yolu. Türkiye'yi bugünden daha iyi yere getirmenin yoludur. Türkiye ekonomisini dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içine sokma yoludur. Bölgesinde güç merkezi haline getirme yoludur."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER