Gündem
  • 4.7.2009 16:36

İŞTE ERDOĞAN'A VERİLEN YAŞ DOSYASINDA DİKKAT ÇEKEN İSİM!..

Başbakan Tayyip Erdoğan YAŞ'a başkanlık edeceği için ön bilgilendirme dosyası hazırlandı. Sunulan dosyada yer alan terfi edecekler listesi...

Çiçek de general listesinde

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde üst düzey komutanların terfi ve tayinlerinin ele alınacağı Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) hazırlıkları sürüyor. Genelkurmay Personel Başkanlığı, teamül gereği YAŞ'a başkanlık edecek Başbakan Erdoğan'a ön bilgi amaçlı Şura dosyası hazırladı. Dosya önümüzdeki günlerde Erdoğan'ın bilgisine sunulacak. Dosyada general ve amiralliğe terfi edecek albaylarla bir üst rütbeye yükselecek general ve amirallere ilişkin ön değerlendirmeler yer alıyor.

Dosyada amirallik için terfi bekleyen "İrticayla Mücadele Eylem Planı" belgesiyle gündeme gelen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de ismi yer alıyor. Şura'da görev süreleri dolan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun emekliye ayrılacak. Teamüller uyarınca Ataç'ın yerine Donanma Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Babaoğlu'nun yerine ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay atanacak. (sabah)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER