Gündem
  • 4.7.2009 16:00

ÖCALAN'DAN DTP'YE AK PARTİ FIRÇASI!..

Teröristbaşı Abdullah Öcalan, AK Parti'yi örnek göstererek DTP'yi fırçaladı.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan, DTP'lileri, “Bölgede bir futbol takımı bile idare edemiyorlar” diye eleştirdi.

Avukatları ile haftalık görüşmesini yapan Öcalan'ın açıklamaları yayımlandı.

'AK Parti bile fikirlerimden yararlanıyor'
Daha önceki görüşmelerinde, terör örgütü PKK ve DTP'yi “söylediklerini yaşama geçirememek ve kendisini anlamamak”la eleştiren Öcalan, “AK Parti'nin bile kendisinin fikirlerinden yararlandığını” savundu.

'Siyaset ciddiyet gerektirir'
Öcalan, “AK Parti'nin ekonomik gücü var, siyasal gücü var ama yine de 300 tane akademisi var. AK Parti, benim fikirlerimden yararlanıyor ama bizimkiler yararlanmıyor. Bölgede bir futbol takımını bile idare edemiyorlar. Kadınlardan oluşan bir folklor ekibi var mı, tiyatro grubu var mı? Bunlar demokratik faaliyetlerdir. Kürtlerin sporu, folkloru, tiyatrosu olacak elbette. Bu başarılabiliyor mu? Siyaset ciddiyet gerektirir” diye konuştu.

'Çözüm olmazsa çekilirim'
Daha önceki açıklamalarında ağustos ayında Kürt sorununun çözümüne yönelik yol haritası önereceğini açıklayan Öcalan, “Daha sonra demokratik açılımlar, adımlar gelişmek zorundadır. Bazıları buna demokratik müzakere diyor, doğrudur.

Kürtlerle müzakereden korkulmamalıdır, biz cumhuriyetin değerlerine karşı değiliz ki. Eğer müzakereler başlarsa örgütün de beni dinleyeceğini düşünüyorum. Çözüm gelişmezse o zaman çekilirim” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER