Gündem
  • 8.2.2007 00:10

ERHAN'IN MUHBİR OLDUĞUNU BİLSEM ÖLDÜRÜRDÜM

YUSUF MELİKOĞLU
İSTANBUL  - Gazeteci Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yasin Hayal'in cezaevinde alınan ek ifadesinde, "Erhan Tuncel'in muhbir olduğunu bilseydim onu kesinlikle öldürürdüm" dediği öğrenildi.


Erhan Tuncel'in muhbir olduğunu basından öğrendiğini ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları'na yeniden ifade vermek için başvurmayı düşündüğünü belirten Hayal, ek ifadesinde, kendisinin dışında hiç kimsenin talimatın Erhan Tuncel'den geldiğini bilmediğini belirtti.

Hayal, silahı kendisinin temin ederek Ogün Samast'a verdiğini alınan ifadesinde tekrarladı. Erhan Tuncel'in ev arkadaşlarından Tuncay U.'nun savcılıktaki ifadesinde, talimatın Erhan Tuncel'den geldiği yönünde şüpheleri olduğunu belirten Hayal'in, cezaevi yönetiminden şahsına ait Kuran-i Kerim'in kendisine verilmesi içinde talepte bulunduğu öğrenildi.
Hayal'in tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde sadece çarşaf ve battaniyenin bulundurulduğu kaydedildi.


Öte yandan Hrant Dink'in otopsi raporunun sonuçlandığı ve Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği belirtildi. Otopsi raporunda, Hrant Dink'e yakından ateş edildiği ve kafasına 2 kurşunun giriş ve çıkış yaptığı belirtildi. Otopside ayrıca mermilerin tek silahtan çıktığı ve bir kurşunun da Dink'e isabet etmeyip yere isabet ettiği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:16

İLGİLİ HABERLER