Dünya
  • 15.10.2010 13:10

ERMENİ ÇETESİ ABD'Yİ SOYDU!

Amerika'da şimdiye kadar görülmüş en büyük Ermeni suç çetesi çökertildi. Ülkenin sağlık sigorta sistemi üzerinden milyonlarca dolarlık yolsuzluk yapan çete üyesi 73 kişi tutuklandı.

Güvenlik birimlerin yaptığı operasyon ile ele geçirilen Ermeni çetesine mensup kişilerin bu sistem üzerinden bugüne kadar 163 milyon dolarlık vurgun yaptıkları öne sürüldü.

Polis yetkililerinden çetenin başındaki ismin Los Angeles da yaşayan Ermeni Armen Kazaryan olduğu bilgisini alındı.

New York, Los Angeles, New Mexico, Georgia ile Ohio eyaletlerinde polisin düzenlediği operasyon ile çökertilen Ermeni çetesinin Kazaryan dışında Davit Mirzoyan (34) Robert Terdjanyan'ın (35) kara para aklama, banka dolandırma ile haraç kesme suçları işledikleri ileri sürüldü.

Suç örgütünün New York, Georgia, Ohio, New Mexico ile California gibi tam 25 eyalette sahte kimlikler ve klinikler kullanarak dolandırıcılık yaptığı açıklandı.

Bugüne kadar sigorta yolsuzluğu ile çetenin federal hükümetten 35 milyon dolar gasp ettiği savcılık tarafından ifade edilirken aynı şebekenin hükümete 163 milyon doları bulan kaçak fatura kesmek ve 100'e yakın sahte klinik kurmakla da suçlanıyor.

Amerika'da yaşlıların yararlandığı Medicare sistemi üzerinden devleti dolandırdıkları belirtilen Ermeni suç örgütü, yapılmamış sağlık operasyonlarını yapmış gibi göstermekle de suçlanıyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 02:43

İLGİLİ HABERLER