Gündem
  • 12.5.2006 13:03

ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARINA CEZA TEKLİFİ

ANKARA - Özdoğan, Ermeni soykırım yalanlarının cezalandırılmasına ilişkin kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu.
     Teklif, Türklerin, Ermenilere soykırım uyguladıklarını iddia eden, Ermeni soykırımının varlığını her türlü söz, yazı, resim, karikatür, çizim ile ifade eden, yayan, propagandasını yapanların, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını öngörüyor. Bu suçun, basın ve yayın yoluyla, toplu gösterilerle, kapalı ve açık toplantılarla işlenmesi halinde, cezanın yarı oranında artırılmasını düzenleyen teklif, suçun yurtdışında işlenmesi halinde ise 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilmesini içeriyor.
     Teklife göre, soykırım propagandası yapmak amacıyla yurtdışından veya yurtiçinden bir vakıftan, fondan veya herhangi bir kaynaktan maddi destek veya her türlü menfaat sağlayanlar, ayrıca 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.
     Suçların kamu görevlilerince işlenmesi halinde cezaların yarı oranında artırılmasını içeren teklif, soykırım iddialarına ilişkin bir suçun, tüzel kişinin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde de Türk Ceza Kanununun 60. maddesi uyarınca tüzel kişinin faaliyet izninin iptal edilmesini öngörüyor. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:01

İLGİLİ HABERLER