Dünya
  • 14.4.2013 00:14

Esad yine bombaladı!..

Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Şam’ın Jobar bölgesinde kontrol noktası oluşturan Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Esed yanlısı ordu birlikleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda, ÖSO askerlerinden 10’u hayatını kaybetti, 5’i ise ağır yaralandı. Yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Yaralı ÖSO askerlerinin hayati tehlikelerinin olduğu öğrenildi.

Ordunun operasyonlarında 102 kişi öldü

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda 102 kişinin öldüğü bildirildi.
     Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Şam yönetimine bağlı birliklerin sabahtan bu yana ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda İdlib'te 29, Halep'te 25, Şam'ın banliyölerinde 21, Humus'ta 15, Dera'da 6, Haseke'de 4 ve Hama'da 2 olmak üzere 102 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.
     Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Halep, Dera, Deyru'z Zor, Hama ve Humus kentlerinde muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde Özgür Suriye Ordusu ile Esed birlikleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetti.
     Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini, araçlarını imha ettiğini ve silahlarına el koyduğunu açıkladı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER