Gündem
  • 18.9.2018 00:20

Esad'ın şehirlerinde çok şiddetli patlamalar

SURİYE’nin Humus ve Lazkiye kentleri ile sahil şeridinde gece saatlerinde peş peşe patlamalar meydana geldi. Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği henüz bilinmezken bazı yerel kaynaklar İsrail'i işaret etti.

Ä°lgili resim

Humus ve Lazkiye ile sahil şeridindeki Tartus, Banyas ve Hel Vadisi bölgelerinde peş peşe patlamalar oldu. Yerel kaynaklar, patlamaların füze saldırısı olduğu ve arkasında İsrail'in olduğu yönünde iddiada bulundu.-

Patlamaların yaşandığı bölgelerde ölü veya yaralı olup olmadığı konusunda henüz bilgi alınamadı.

SURİYE MEDYASI: PÜSKÜRTÜLDÜ

Suriye resmi haber ajansı SANA, Lazkiye’deki devlete ait teknik endüstri kurumlarının hedef alındığını bildirdi. Açıklamada, füzelerin kim tarafından gönderildiğinin hemen söylenemeyeceği belirtildi.

AFP’ye açıklama yapan Suriye askeri kaynakları, deniz yönünden atılan füzelerden bazılarının Suriye hava savunma kuvvetleri tarafından engellendiğini duyurdu.

İHA'YLA SALDIRI İDDİASI

Sputnik'in haberine Suriye güvenlik güçlerinden bir kaynak, "Suriye hava savunma sistemleri, Lazkiye'ye hava saldırısına karşılık verdi. Büyük ihtimalle söz konusu insansız hava araçları ve füzelerdi" dedi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, kentte büyük patlamalar duyulduğunu ve buradaki teknik endüstri kurumlarında bulunan mühimmat depolarının hedef alındığını açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 18.9.2018 02:33

İLGİLİ HABERLER