Gündem
  • 16.5.2011 00:01

ESKİ BİR SİYASETÇİ VARDI... O ZAT ŞİMDİ CHP'NİN AKIL HOCASI!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eskiden bir siyasetçi vardı. Dün dündür bugündür derdi. O zat şimdi CHP'nin akıl hocası. Bunlar yalanda genel başkanıyla yarışıyor" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası çerçevesinde geldiği Antalya'da yaklaşık 30 bin kişiye seslendi. Başbakan Erdoğan'ın Antalya gezisinde geniş güvenlik önlemi alındı. Miting alanında 893 polis görev alırken, ziyarette güvenliği sağlamak için ise toplamda 2 bini aşkın polis görev yaptı, miting alanına çakmak bile alınmadı. Miting alanı da yüz tanıma özeliği bulunan kameralar tarafından sürekli takip edildi.
Başbakan Erdoğan, konuşmasında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın Antalya stadını ve kompleksini durdurduğunu söyleyerek, "Projeyi malum belediye başkanı durdurdu. Antalya gibi bir şehre 35-40 bin kişilik stat yakışmaz mı ama engelledi. Bunlar bu ülkeye hizmet nedir anlamaz, bu ülkenin dünyayla bütünleşmesin anlamaz. Bunların böyle bir derdi yok. Antalyaspor gibi bir kulüp 13-14 bin kişilik ufacık yerde yapıyor. Yerel seçimlerde CHP size Antalya'da vaatler verdi. Bazılarını hatırlatmak istiyorum. O günün dosyaları elimde var. Çok enteresan şeyler hazırlamış. 7 tencere dolacak diyor. Hoca doldurdu mu tencereleri? Belki kendi tenceresi dolmuş olabilir. O ayrı mesele. Suyu ucuzlatacaktı, ucuzlattılar mı zam mı yaptılar? 10 bin ev hanımı ve genç sigortalı meslek sahibi olacak dedi mi, içinizde bu şekilde iş sahibi olan var mı? Ev hanımları haftada 5 gün, günde 4 saat çalışacaktı. Sigortaları ödenecekti. Var mı böyle bir şey? Antalya'da elektrik faturası tarihe karışacaktı. Karıştı mı? Ben hocayım diyordu. 9 yıldır bunun üzerinde çalışıyorum diyordu hatta elektrik satıp para kazanacağız diyordu ne oldu? Çıktı elimde sihirli değnek yok dedi. Eskiden bir siyasetçi vardı. Dün dündür bugündür derdi. O zat şimdi CHP'nin akıl hocası. Bunlar yalanda genel başkanıyla yarışıyor" diye konuştu.

GENEL BAŞKAN AYNI BELEDİYE BAŞKANI DA AYNI"
Akaydın'ın yerel seçimlerdeki vaatleriyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatleri arasındaki benzerliklere dikkat çeken Erdoğan, "Bütün öğrencilere süt dağıtacaktı değil mi. Her çocuk, güne süt içerek başlayacak dedi. Allah aşkına bu kadar kalifikasyonu yüksek yalan olur mu? Her çocuk güne süt içerek başlayacak. Acaba kaç ailenin evine süt geliyor. Milli eğitim müdürüne sorduk. Dedi ki 500-600 çocuğun evine süt gönderiyorlar. 4 anaokuluna da meyve suyuyla poğaça veriyorlar. Yaptıkları bu.
Antalya'da 500 çocuk mu var. Hoca dürüst ol dürüst. Genel başkan aynı belediye başkanı da aynı" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 17:34

İLGİLİ HABERLER