Spor
  • 17.10.2008 02:16

ESTONYA TEKNİK DİREKTÖRÜNE GÖRE BİZ BİTTİK!..

Estonya Milli Takım Teknik Direktörü Tarmo Rüütli, 2010 Dünya Kupası 5. Eleme Grubu’ndan Türkiye’nin çıkma şansının az olduğunu söyledi.
Maç öncesi Türkiye’nin oyun şablonunu ezberlediklerini belirten Rüütli, "Türkiye ile bizim oyuncular arasında çok fark var. Ama sahada kalite olarak daha üstün oynadığımıza inanıyorum. Türkiye’nin Euro 2008’deki maçlarını izledim. Oyun sistemini çok iyi biliyordum. Biz de kazanabilirdik. Maçın son dakikalarında Türkiye şanslıydı. Ama gruptan çıkarsa sürpriz olur. Türkiye’nin işi zor" dedi.
Büyük-küçük farkı kalmadı
Yusuf’un ilk 11’de sahaya çıkmış olması halinde oyunun akışının farklı olabileceğini belirten Rüütli, "Futbolda artık küçük ve büyük takım kalmadı. Estonya’nın nüfusu 1 milyon 330 bin olmasına rağmen burada herkes teknik adam ve antrenör. Okullarımızda futbola inanılmaz bir destek var. Bir teknik direktörün takıma katkısı yüzde 20 ya da 25’tir. Estonya’da kimsenin beni konuşmasını istemem. Çünkü saha içinde oynayan futbolcularımın desteğe ihtiyacı var. Ben işime bakarım. Türk Milli Takımı ise bizim tam tersimiz. Fatih Terim Hoca daha çok konuşuluyor. Demek ki bakışları ve zekası ile bu işi başarıyor" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:19

İLGİLİ HABERLER