Spor
  • 17.10.2008 02:11

AURELİO : BİZ İNANDIK SİZ DE İNANIN, FİNAL OYNAYACAĞIZ

Milli Takımımız’ın yıldız ismi, "Elemelerde İspanya ve Belçika’yı yenerek iddiamızı sürdüreceğiz. Hedefim 2010 Dünya Kupası’nda final oynamak. O günü de yaşayacağım" dedi.
MİLLİ Takımımız’ın önemli isimlerinden Mehmet Aurelio, Estonya karşısında 2010 Dünya Kupası 5. Eleme Grubu’ndaki en zorlu deplasman mücadelesini oynadıklarını belirtirken, girdikleri pozisyonları golle sonuçlandıramamanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. İspanya’nın Real Betis takımında forma giyen Aurelio, "Çok pozisyodna girdik, ama olmayınca olmuyor. Kazanmak istiyorduk, ama gol veya golleri bulamadık. Ama kimse merak etmesin. Dünya Kupası finallerine gideceğimize inanıyoruz ve bunu da başaracağız" dedi.
Kadroda çok eksik olmasına rağmen, yerlerine oynayan oyuncuların onların eksikliğini hissettirmediğini ve takım olarak Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in sistemini en iyi şekilde uyguladıklarını ifade eden Brezilya asıllı futbolcu şöyle devam etti:
Olmayınca olmadı şans onlardan yanaydı
"90 dakika boyunca Estonya önünde sayısız pozisyona girdik. Rakibimizin oyun içindeki sertliği, dengesiz duruşu ve sürekli konsantrasyon düşürücü hareketleri bizi zor durumda bıraktı. Rakibimiz de hafife alınacak bir takım değildi. Estonya’nın önemli oyuncuları olmamasına rağmen takım oyununu çok iyi uyguladılar. Takım olarak tüm gücümüzü kullandık. Fizik, kondisyon, pozisyon üretimi konusunda rakibimizden çok üstündük. Onlarla 10 maç yapsak 9’unu kazanırız, ama futbolda olmayınca olmuyor. Şans da onlardan yanaydı ve bir türlü golü bulamadık.
İspanya’yı çok iyi tanıyorum
Estonya karşılaşmasından kendimize ders çıkartmalıyız. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda final oynayacak durumdayken, iyi oynadık ama Almanya’ya elendik. Bu kez işimizi şansa bırakmayacağız. Grubumuzdaki tek rakibimiz İspanya Milli Takımı. 5 ay sonra karşılaşacağımız İspanya’yı artık çok iyi tanıyorum. İspanya karşısında Türk futbolunun gücünü göstereceğiz. Türk futbolseverlere başarılı futbol izlettireceğiz. İspanya ve Belçika’yı yenerek iddiamızı sürdüreceğiz. Kadromuz çok iyi. Ben inanıyorum. Arkadaşlarım da inanıyor. Kimse karamsar olmasın."
Milli formanın önemini biliyorum
Türkiye’de adının birçok kulüp ile anılması konusuna da değinen Aurelio şu ifadeleri kullandı: "Transferde yetkili olan menajerim Bayram Tutumlu. Eğer İspanyol kulübü benden mutlu olmazsa ayrılabilirim. Ama ben ve ailem İspanya’da bulunmaktan çok mutluyuz. Tabii ki İstanbul’un yeri farklı. Devre arasında İstanbul’a dönmem için birçok takımın Tutumlu ile görüştüğü haberini alıyorum. Profesyonel futbolda her şey olur.
Ülkem ile bağlarımı asla koparmam
Fenerbahçe taraftarlarını, yönetimini de çok seviyorum. Kimseyle dargın değilim. Aksine herkesle gönül rahatlığı ile görüşüyorum. İspanya’da başarılarımı daha da katlamak için savaşıyorum. Türk Milli Takım formasını giyen biri olarak ülkem ile bağlarımı hiçbir zaman kopartmam. Türk Milli Takımı’nın formasının kutsallığını çok iyi biliyorum. Hedefim Güney Afrika’daki 2010 Dünya Kupası’nda final oynamak. O günü de yaşayacağım."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:19

İLGİLİ HABERLER