Yaşam
  • 13.5.2007 01:45

EVİ BASILIP KAÇIRILAN KIZ NÜFUS CÜZDANI OLMADAN EVLENDİRİLMİŞ!..

Diyarbakır’ın Dayanır Köyü’nde 11 kişinin silahla ev basarak kaçırdığı iddia edilen Semra Ateş’in (22), Şanlıurfa Viranşehir’de Ballıca Köyü Muhtarı Hasan Erbek tarafından Mahmut Kaplan ile nüfus kağıdı olmadan nikahının kıyılıp evlendirildiği ortaya çıktı.

Kaçırılan Semra Ateş’in ağabeyi Seyfettin Ateş, nikah kıyılan kişinin kardeşi olmadığını öne sürerken, "Onun nüfus cüzdanı bende. Cüzdan olmadan evlendirilemez. Kız kardeşimin yerine başkasını koyup muhtara nikah kıydırmışlar" dedi. Suçlanan Muhtar Hasan Erbek ise "Bana aile tablosuyla geldiler. Buna göre kıza anne ve babasının adına sorup nikahı kıydım" dedi.

Viranşehir Nüfus Müdürü Faysal Turan, bu şekilde nikah kıymanın yasalara aykırı olduğunu söyleyerek soruşturma açtığını açıkladı. Başka biriyle nişanlı olan Semra Ateş, 20 Nisan gecesi, ellerinde silah ve sopalar olan 11 kişi tarafından evleri basılarak kaçırılmıştı. Aile, durumu jandarmaya bildirip Ateş’in bulunmasını istedi. Jandarma, önce "Bulamadık" dedi. Olayın gazetelerde yer alması üzerine bu kez, aynı gün jandarma genç kızı bulup, "Kardeşin bulundu, ancak kendi isteğiyle evlenmiş" yanıtını verdi. Ancak Seyfettin Ateş, kardeşi ile görüştürülmedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:14

İLGİLİ HABERLER