Dünya
  • 15.4.2024 10:16

Evinden 70 kilo esrar ve külçe altınlar çıkan kadın belediye başkanı tutuklandı

Evinde kilolarca esrar ve külçe altın çıkan belediye başkanı gözaltına alındı

Fransa'nın orta doğusunda küçük bir kasaba olan Avallon'un belediye başkanı Jamilah Habsaoui’nin evinde 70 kg esrar, 7 bin euro nakit para ve külçe altınlar ele geçirildi.  Başsavcılık Habsaoui ve 2 erkek kardeşi de dahil 7 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

70kg de cannabis découverts au domicile de Jamilah Habsaoui, maire  socialiste d'Avallon - Le Salon Beige

Fransız polisi, 7 Nisan Pazar Avallon belediye başkanı Jamilah Habsaoui'nin Yonne'deki evinde 70 kig uyuşturucu, 7 bin euro üzerinde nakit para ve altın külçeleri buldu. Habsaoui, 10 Nisan Çarşamba günü yapılan duruşma öncesinde elleri kelepçelenerek gözaltına alındı.

Evinde kilolarca esrar ve külçe altın çıkan... | Rudaw.net

Auxerre savcısı, 72 saatlik polis gözetiminin ardından Jamilah Habsaoui ve ve 2 erkek kardeşi de dahil 7 kişinin daha "uyuşturucu kaçakçılığı" soruşturması kapsamında Auxerre mahkemesine çıkarıldığını bildirdi.

Au moins 70 kg de cannabis découverts chez la maire d'Avallon dans l'Yonne  | La Gazette France

BBC'nin aktardığına göre, Habsaoui'nin avukatı gözaltına alınan müvekkilinin uyuşturucu maddelerin evinde saklandığını bildiği iddiasını reddetti.

Sosyalist Parti'nin eski üyesi 45 yaşındaki Jamilah Habsaoui aynı zamanda eczacı. Habsaoui belediye başkanlığına doğrudan seçimle değil eski başkanın istifasının ardından 2021 yılında getirildi.

Haftalardır süren “uyuşturucu kaçakçılığı” soruşturması kapsamında, belediye binası ve Habsaoui'nin çalıştığı eczanede de arama yapıldı.

Güncellenme Tarihi : 15.4.2024 10:57

İLGİLİ HABERLER