Asayiş
  • 16.9.2013 15:42

Evlilik teklifini reddeden kadını öldürdü

Mahkeme heyeti sanığın tanık olarak gösterdiği iki kardeşin, bir dahaki duruşmaya zorla getirilmelerine karar verip, duruşmayı erteledi.

Olay 3 Aralık 2012'de meydana geldi. Okuldan çocuğunu almaya giden 29 yaşındaki Pınar Ünlüer'e evlilik teklifini yenileyen 24 yaşındaki Okan Ö., ret cevabı alınca pompalı tüfekle vurup öldürdü. Zanlı Okan Ö., cinayetten sonra yakalanıp tutuklandı.

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, TCK'nın 82'nci maddesi kapsamında 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'kasten yaralama ve mala zarar verme' suçlarından da 9 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Okan Ö, avukatı Ramazan Ayyıldız, ölen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer ile avukatı Çağla Deniz Felamur, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Senem Deniz Kural, vekili Perihan Çağrışım Kayadelen katıldı. Ölen kadının babası zeki Ünlüer, sanığın önceden planlayarak kızını öldürdüğünü, şikayetçi olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Ömer Faruk Ceylan'ın, müşteki avukatlarına sanığın daha önce Buca Cezaevinden yazılı olarak gönderdiği savunmaya karşı bir diyeceklerinin olup olmadığını sorması üzerine, avukat Kayadelen "Savunmayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu kendisinin ceza indiriminden istifade etmesi için hazırladığı bir savunmadır, dolayısıyla nazara alınmamasını talep ediyoruz" dedi. Sanık avukatı Ayyıldız, tanıklar Mustafa Toker ve Serkan Arat'ın olaydan birkaç dakika önce maktulün sanığa karşı söylediği sözlere ilişkin bilgilerinin olduğunu; diğer tanıklar Serkan Şen, Erdi Paşam, Ali İğdeli ve Ahmet Yıldırım'ın ise sanıkla maktül arasındaki ilişkiyi bilen kişiler olduğunu, dolayısıyla bu şahısların mahkemece mutlaka dinlenmesini söyledi.

Mahkeme heyeti, tanıklar Uğur Türkay, Bolat Karga, Mustafa Toker ve Serkan Arat'ın bir sonraki celse zorla getirilmelerine, sanık avukatının talep ettiği diğer tanıkların dinlenmesine gerek olmadığına, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Jandarmalar tarafından, duruşma salonundan götürülen sanık Okan Ö., ölen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer arasında kısa süre gerginlik yaşandı.

DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA

Duruşma öncesi adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Ezgi Ceren Ağataş, 'Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin' yazılı pankart ve cinayetlerde hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarıyla eylem yaptı. Grup adına açıklama yapan Ceren Ağataş, "Pınar'ın katili en ağır cezayı alana, cinayette sorumlululğu olan kamu görevlileri birer birer hesap verene kadar bu davanın peşinde olacağız" dedi. Ağataş, İzmir'de son aylarda kadın cinayetlerinin arttığını, başta Başbakanı, İçişleri Bakanını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nı, İzmir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü olmak üzere tüm yetkililerinin açıklama yapmasını istedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:00

İLGİLİ HABERLER