Yaşam
  • 1.12.2007 00:09

FACEBOOK KULLANICILARI TARTIŞMALI REKLAM SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRTTİ!..

Facebook kullanıcıları, popüler sosyalleşme sitesini tartışmalı bir reklam sisteminin değiştirilmesini sağladılar.
50 binden fazla Facebook üyesi bir online dilekçe imzalayarak, şirketin Beacon adlı reklam teknolojisini değiştirmesi ya da kullanımına son vermesini istedi.
Facebook kullanıcıları, online alışveriş yaptıklarında Beacon adlı sistem, kullanıcıların arkadaşlarına ve şirketlere, nelere baktıkları ya da neleri satın aldıklarını haber veriyordu.
Bu uygulamadan şikayetçi olan birçok kullanıcısının talebi üzerine Facebook da, 55 milyon üyesinin Beacon kullanırken veri paylaşıp paylaşmamaları konusunda daha çok kontrol sahibi olmalarına izin verdi.
Bu değişiklikten önce, Beacon bir ''opt-out'' yani listeden çıkma seçeneğine sahipti, ancak birçok kullanıcı bunu kullanma şansını, sistemin kullanıma girdiği kasım başında kaçırmaktan şikayetçiydi.
Facebook'un yeni uygulamasıyla Beacon'a, sadece kullanıcı açıkça onay verirse verileri izlenebilen ''opt-in'' sistemi eklendi.
Aralarında Fandango.com, Overstock.com ve Blockbuster gibi şirketlerin bulunduğu 40'dan fazla web sitesi kendi sayfalarında Beacon yazılımının kullanılmasına izin veriyor ve Facebook kullanıcıları sitelerini ziyaret ettiğinde verileri paylaşıyordu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER