Bilim
  • 13.11.2023 17:46

Faktoring Hesaplama Formülü Nedir, Nasıl Uygulanır?

Ticari alışverişlerde finansal garanti sunmak anlamına gelen faktoring gün geçtikçe yaygınlaşan bir uygulamadır. Faktoring adımlarının uygulanması sayesinde alacaklı taraf, belirlenen miktarı vadesinden önce tahsil edebilir. Ayrıca farklı ödeme türlerinde olduğu gibi ek bir dönüştürme işlemine gerek duyulmaz.

 

Finansal garantörlük (faktoring) hizmetinde her iki taraf için de faydalı olacak bir hesaplama yapılır. Bu sayede mevcut ödeme şartları netleşmiş olur. Faktoring hesaplama adımlarının takip edilmesiyle taraflar yükümlülük ve haklarını korumaya almış olur. 

Finansal Garantörlük Hesaplama

Finansal garantörlük işleminde hesaplama yöntemi belli bir uzmanlığa dayanır. Aşağıdaki adımlarla hesaplama işlemi tamamlanır:

 

Sağlanan hizmet ya da ürün bedelinin belirlenmesi

Bu bedelin mali döngü içerisindeki yerini doğru tespit etmek 

Garantör yapısından faydalanmak amacıyla faktoring için belirlenen formülün uygulanması

Finansal Garantörlük (Faktoring) Hesaplama Formülü Nedir?

Tahsilat aşamalarının her iki tarafın da lehine olacak şekilde tamamlanması ticari ilişkilerde oldukça önemlidir. Bu garantiyi sağlayan temel hizmet faktoring hesaplama formülünden yararlanmaktır. Aynı zamanda satış işleminin ardından ödeme risklerinin ortadan kalkmasına da yardımcı olur. 

 

İşletmelerin hizmet veya ürün satın alma karşılığındaki mevcut giderlerinin hesaplandığı sistem; faktoring hesaplamasıdır. Bu hesaplama modeli uzman kurumlar tarafından belirlense de hesap adımlarında kolaylık sağlayan bir formül mevcuttur.

 

Vergi, komisyon ve faiz miktarının toplamı; ihtiyaç duyulan maliyet tablosunu oluşturur. Faizler, belirlenen vergiler ve komisyon tutarları hesaplama adımında göz önünde bulunması gereken ana gider kalemleridir. Faktoring hizmetinden yararlanırken; alıcı ve ödeme yapan tarafların alışverişi finansal açıdan garantiye alınır. 

Figopara ile Nakit Akışınızı Hızlandırın

Şirketinizin nakde ihtiyac varsa kestiğiniz e-faturaları vadesini beklemeden nakde çevirebilirsiniz.  Figopara KOBİ Finansmanı ile alıcıdan bağımsız, hiçbir kurumun bildirimini beklemeden vadesi gelmemiş e-faturalarınızın ödemesini anında alabilirsiniz. Hemen üye olun, entegratörünüzü bağlayın, iskonto talebi oluşturarak ve finansal kuruluşların tekliflerini değerlendirin.

Güncellenme Tarihi : 13.11.2023 17:46

İLGİLİ HABERLER