Spor
  • 30.8.2013 21:04

F.Bahçe'den şok açıklama!..

Fenerbahçe, UEFA'nın verdiği 2 yıllık men cezasını CAS'ın da onaması sonrasında kulüpte basın mensuplarına bir bilgilendirme toplantısı dzenledi. Toplantıda konuşan yöneticiler şekip Mosturoğlu ve Tolga Deniz Aytöre, UEFA ve Platini'ye yüklendi.

Fenerbahçe Kulübü yöneticiler Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu aracılığıyla bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda sürece ilişkin bilgilendirmeler yapılırken önemli açıklamalar da yapıldı. Bu açıklamalarda sürecin sonunda Fenerbahçe’nin adil bir mahkeme tarafından aklanacağını belirten ikili Türkiye’deki yargının bağımsız olmadığını ve sistemin başında kim varsa onun tarafından yönetildiğini iddia ettiler. Sarı lacivertli yöneticiler Yargıtay süreci ile ilgili de ilginç açıklamalar yaptılar. Yargıdan başbakanın ve cumhurbaşkanın bile şikayet ettiğini belirten ikili bu nedenle Yargıtay davasından umutlu olmak için iyimser olmak gerektiğini söylediler.

BU DAVA SİYASİDİR
Bu dava siyasi bir davadır. Bize göre bir şike davası değildir. CAS’ta bize 100 Euro+KDV sorusu sordular. Şikeyi yapıp bir de fatura almışız. UEFA soruşturma başlatıyor. Bir anda Yargıtay tebliğnamesi çıkıyor. Bunlar tesadüf değil. Sonra UEFA bu tebliğnameyi Yargıtay şike kararını onayladı diye bize sunuyor. 3 Temmuz bir sistem kararıdır. O sistemin başına kim varsa şike ile suçlanıp ceza almamızı da o istedi. Yargıtay’ın yerinde olsam hiç beklemem kararı hemen onarım.

KİRA DAVASI BİLE KAZANAMAYIZ
Biz her yerde dayak yiyiyoruz.İç hukukta da dış hukukta da vahşice ve hunharca yargılandık. Bizi kira tespit davasını bile kaybedecek duruma getirdiler. Bir hakim çıkıyor ve Fenerbahçe kongresinin bile önüne geçiyor. Bunlar hukuka oturmuyor. O nedenle siyasi bir davadır bu. Ne spor hukukunda ne de başka bir hukukta kanaate göre ceza verilmez. Bunu söyleyenler alçaklardır. Bu ancak Engizisyon mahkemesinde olur. Yargıtay’ın şike kararını bozması hukuken elzemdir. Ancak Türkiye’de Başbakan ve Cumhurbaşkanı dahil yargıya güvenmediğini söylüyor.

İBRAHİM AKIN’I UEFA İSTEDİ
UEFA bizim korktuğumuz için İbrahim Akın’ı götürmediğimizi iddia etti. Bizde götürdük. İbrahim Akın’ın avukatı Mehmet Ali Bilen orada İbrahim Akın’ın kızının savcı tarafından pencereden gösterilerek tehdit edildiğini söyledi. O savcının daha sonra görevden alındığını anlattı. Fatih Akbaba, Aziz Yıldırım’dan para aldığını söylemesi için kafasının duvarlara vurulduğunu anlattı. ^

10 YIL GEÇSE DE AKLANACAĞIZ
Liverpool Hillbrough olayından dolayı suçlandı. Yıllar sonra aklandı. İngiliz hükümeti özür diledi. Juventus da aklandı. Biz de 10 yıl geçse de aklanacağız. İsviçre federal mahkemesine gideceğiz. Olmazsa İsviçre eyalet mahkemelerine gideceğiz. AİHM’e gideceğiz ve sonunda bağımsız bir yargıda aklanacağız.İki ay önce UEFA duruşmasından sonra yeni başlıyor demiştik. Kamoyunda bir teslimiyet var gibi algı yaratılıyor. Tescillenmiş bir şey yok…

UEFA SPOR OLİGARKLARININ BAŞIYMIŞ
UEFA ve CAS’ta Infantino’nun mektubu en önemli savunmamızdı. Bu yazışmaları bir Fenerbahçeli yapsa bugün neredeydi? Infantino ya Fenerbahçe’yi yollama ya da soruşturma açacağız diyor. Bu meğerse pazarlık değil sonraki pazarlıkların başlangıç noktasıymış. TFF bir yazı yazarak gitmediğimiz bir yılı sorduk. Yanıtını bekliyoruz. Eğer yanıt gelmezse hukuki yollardan hakkımızı arayacağız. 2 yıllık ceza sürpriz diyorlar ya değilmiş. Biz oyunun kurallarını değiştirememişiz. UEFA spor oligarkının başıymış. Bize imzalatılmak istenen gizli anlaşma bunun kanıtı. Bizim gıyabımızda bir pazarlık yapılmış. Yargılama bile başlamadan TFF suçlu olduğumuzu kabul etmiş.

TFF SİYASAL BASKI ALTINDA
TFF özerk değil…Bunu net bir şekilde söyleyebiliriz. TFF dirayetli olsa bu cezayı almazdık. Türkiye’de hem özerklik hem de anayasa ihlal ediliyor. Bizim müzemizdeki kupayı kişiler alamaz. Fenerbahçe o kupayı bileğinin hakkıyla kazandı ancak kendi isterse verir.

BU DAVA AZİZ YILDIRIM OPERASYONUDUR
Bu operasyon Aziz yıldırım tandanslı bir operasyondur. Aziz Yıldırım’ın Türk sporunu çıkardığı nokta birilerini rahatsız etti. Aziz Yıldırım bir futbol devrimcisidir.

PLATINI İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALACAK
UEFA Başkanı Platini’nin sözlerine Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu yanıt verdi. Toplantıda Platini’nin sözlerini okuyan Mosturoğlu, “Platini bizim iddia ettiğimiz şeyle aynı sözleri söylüyor. UEFA ekstra bir yargılama yapmadı. İsviçre’de bir derneğin verdiği kararla Fenerbahçe lekelenmez. Platini eğer bu sözlerinin arkasında durursa bu sürecin sonunda istifa eder.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:23

İLGİLİ HABERLER