Spor
  • 1.12.2013 02:40

F.Bahçe'ye seyircisiz maç cezası

Akhisar maçı seyircisiz!

DERBİ öncesi ceza sınırında olan Fenerbahçe, taraftarlarının Beşiktaş maçındaki kötü ve küfürlü tezahüratı nedeniyle büyük ihtimalle PFDK’ya sevkedilecek. Sarı lacivertlilere 150 bin lira para cezası ve saha kapatma cezası kapıda. F.Bahçe ceza geldiği taktirde Akhisar maçını kadın ve çocuklara oynayacak.

CRISTIANO ALMEIDA!

Hep kaçırdıklarıyla gündeme gelen Portekizli, bu kez vatandaşını aratmadı. Birbirinden klas 2 gol atan siyah beyazlı futbolcu, resitalini bir de asistle süsledi.

FENERBAHÇE ile Beşiktaş arasındaki düello nefesleri keserken, 2 gol atan Hugo Almeida maça damga vurdu. Daha önceki karşılaşmalarda hep kaçırdığı gollerle konuşulan Portekizli futbolcu bu kez talihini yendi. Siyah beyazlı oyuncu 2 golünde çok klas vuruşlara imza attı. Almeida gecenin açılışını asistiyle yaptı. 9. dakikada Olcay Şahan’a nefis bir ara pası veren Portekizli, takım arkadaşının Volkan Demirel’le karşı karşıya kalmasını sağladı. Bu pozisyonda Beşiktaş 1-0 öne geçti.

Ligde 8 golü oldu

Siyah beyazlı forvet, 43. dakikada kendisi fileleri havalandırdı. Volkan ile karşı karşıya kalan Almeida güzel bir plase ile skoru 2-2 yapan golü kaydetti. Aynı futbolcu 2 dakika sonra da takımını 3-2 öne geçirdi. Yine savunmanın arkasına atılan bir topla buluşan Beşiktaş’ın yıldızı bu kez çok sert bir vuruşla Volkan’ı avladı.
Almeida böylece Süper Lig’deki gol sayısını 8’e çıkararak krallık yarışında da iddialı konuma geldi. Portekizli’nin Galatasaray’a attığı bir gol de maç 3-0 tescillendiği için silinmişti.

Hakem 3 metreden görmedi

BEŞİKTAŞ kaptanı Tomas Sivok, maç sonunda “Skoru hakeme bağlayamam. Ağlayan insan karakteri çizmemişimdir” derken, “Ama herkes Emenike’nin bana kafa attığı pozisyonu görmüştür. Emenike’ye, neden penaltı yaratmaya çalıştığını söyledim. Bu kadar basit penaltı yapmaya çalışmaması gerektiğini ilettim. Emenike’nin de bir darbesi oldu bana. Böyle pozisyonlarda kırmızı kart olması gerekir. Hakem 3 metre yakındayken, darbe aldığım için yere düştüm” ifadelerini kullandı.

Sahada eksik rakamlarda fazla

F.Bahçe, 39 dakika 1 kişi eksik oynadığı maçın istatistiklerinde ezeli rakibi Beşiktaş’ı açık ara geride bıraktı.

DERBİNİN 30. dakikasında Meireles’in kırmızı kart görmesi sonucu uzun süre rakibinden eksik mücadele eden Fenerbahçe, buna rağmen rakamlarda Kartal’ı geçti. Beşiktaş’tan Necip, 69. dakikada oyundan ihraç edilince sahada iki takımın oyuncularının sayısı eşitlense de istatistiklerde Kanarya’nın üstünlüğü maç sonuna kadar devam etti. Mücadele boyunca sadece 4 isabetli şut atan Beşiktaş, 3’ünde golü buldu. Fenerbahçe ise, 12 isabetli şutun 3’ünde ağları sarsmayı başardı.

Kartal topu çok sevdi

Beşiktaş’ın Kadıköy’de Fenerbahçe’ye üstünlük sağladığı 3 istatistik vardı; topla oynama, isabetli pas, yaptığı faul... Gol pozisyonlarında sarı lacivertli ev sahibi 9’a 4’lük üstündü. Rakibine oranla daha fazla topla oynayan Kartal, yüzde 56’lık bir ortalama tutturdu. Fenerbahçe yüzde 44’te kaldı. Beşiktaş toplamda 283 isabetli pas yaparken, Fenerbahçe’de bu rakam 206 oldu. Rakibine 19 faul yapan siyah beyazlılar, buna karşın 16 faule maruz kaldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 09:51

İLGİLİ HABERLER