Spor
  • 29.8.2009 16:47

FENERBAHÇE MEDYASI TUNCAY ŞANLI'YI 2 GÜNDE SİLDİ

Milli futbolcu Tuncay Şanlı, adeta yılan hikayesine dönen transfer görüşmelerinin ardından İngiltere Premier Lig ekiplerinden Stoke City'e imza attı.
ERSİN ŞİYHAN/İSTANBUL

Ancak aylardır Tuncay'ı manşetlerinden indirmeyen Türk spor basını, Tuncay'ın Stoke City'e gitmesini pek önemsemedi.

Liverpool, Aston Villa, Chelsea, Everton, Fulham, Fenerbahçe, Stuttgart, Köln... Milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın ismi son birkaç aydır bu takımların hepsiyle anıldı. Her gün yeni iddialar atıldı. Kimi zaman Tuncay'ın imza attığı kimi zaman milli yıldızın prensipte anlaştığı kimi zaman da detayların konuşulduğu yazılıp çizildi.

Tuncay dün kendisini Stoke City'li yapan sözleşmeye imza attı ve ayağının tozuyla Britannia Stadyumu'nda yeni formasıyla poz verdi. Milli futbolcunun Stoke City'e transferi İngiliz medyasında geniş yer bulurken, ilginç bir şekilde Türk medyası transfer haberine yeterince ilgi göstermedi.

Günlerdir Tuncay'ı manşetlerinden indirmeyen gazeteler bile haberi ya es geçtiler ya da çok küçük bir haber gibi değerlendirdiler.

Milli futbolcunun, Stoke City'le anlaştığı haberlerinin ardından futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen de yaptığı açıklamada, "Kendisine başarılar diliyorum, ancak Stoke City maçları olunca hemen televizyonu kapatıyorum" demişti.

Öte yandan, Stoke City teknik direktörü Tony Pulis, Tuncay transferiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Tuncay heyecan verici bir futbolcu. Çok yetenekli ve kesinlikle bize çok şey katacak. Tuncay ayrıca milli takımında da lider özellikleri olan uluslararası çapta bir oyuncu" dedi.

Tuncay'a methiyeler düzen bir başka isim ise kulüp icra kurulu başkanı Tony Scholes oldu. Scholes, "Kulüp için büyüleyici bir transfer. Tuncay kalitesindeki bir futbolcuyu takımımıza kazandırdığımız için çok mutluyuz. Zira Tuncay'la Avrupa'nın önde gelen takımları ilgileniyordu" dedi.

Milli yıldız Tuncay Şanlı ise transferinin ardından yaptığı ilk kısa değerlendirmede, "Stoke City'e imza attığım için çok mutluyum. Stoke City'e karşı oynadığım maçları hatırlıyorum da, taraftarlardan çok etkilenmiştim. Takımlarına çok büyük destek veriyorlardı. Şimdi onlar beni destekleyecekler. Bu nedenle çok gururluyum" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER