Spor
  • 27.4.2014 22:54

Fenerbahçe'nin kızları erkeklerden beter çıktı

Binlerce kadın ve çocuğa, maça giremedikleri halde maçın ve şampiyonluğun coşkusunu stat çevresinde yaşamak isteyen erkek taraftarlar da eklenince stat çevresinde adım atmak neredeyse imkansızdı.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı ve çevresi son ayların en kalabalık günlerinden birini yaşadı.

Maç için bastırılan 50 bin davetiyeyi iki buçuk saatte tüketen kadın taraftarlar ve minik Fenerbahçeliler, öğlen saatlerinden itibaren stat çevresini doldurdu.

Binlerce kadın ve çocuğa, maça giremedikleri halde maçın ve şampiyonluğun coşkusunu stat çevresinde yaşamak isteyen erkek taraftarlar da eklenince stat çevresinde adım atmak neredeyse imkansız hale geldi.

Kadın taraftarlar, onlarca metrelik kuyruklarda beklerken erkek taraftarlara göre daha sakindi.

Farklı sosyal statülere mensup, farklı stillere sahip binlerce kadının ortak noktası, hepsinin şık ve bakımlı olmasıydı.

Aralarında İstanbul dışından gelenler de vardı, farklı takımları tutanlar da.

Fenerbahçeli arkadaşının daveti üzerine maçı izlemeye gelen Beşiktaş taraftarı Tuğba Güzel, Beşiktaş tarafından yapılan destek açıklamasının, iki takımı, kendi deyimiyle 'bir tık daha' yaklaştırdığını söyledi.

Yalova'dan gelen Fenerbahçe taraftarı Canan Şenay ise stat çevresindeki kalabalıktan şikayet ederken, böylesi bir maçın sadece kadın ve çocuk taraftarlara açık olmasının, kendileri için büyük bir şans olduğunu ifade etti.

Fenerbahçeli Melike Narşap da, bu cezanın bir yandan iyi bir yandan kötü olduğunu düşünenlerden.

Ona göre cezanın iyi yanı kadın taraftarların, uzun yıllardan beri ilk kez, statta şampiyonluk coşkusuna bu kadar yoğun katılma şansı bulması. Kötü yanıysa, şampiyonluk atmosferinde, erkek taraftar coşkusunun eksikliği.

Kaynak: Al Jazeera

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 05:39

İLGİLİ HABERLER