Gündem
  • 20.5.2014 23:35

Fethullah Gülen kimi tövbe etmeye çağırdı

Soma maden faciası hakkında açıklamalarda bulunan Gülen, Yılmaz Özdil'i isim vermeden tevbe etmeye çağırdı.
Soma şehitlerine 'müstehaklar' diyen Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil için Gülen, "Kim bilir, belki hepimizin başka başka günahlarımız vardır. Herkes kendi muhasebesini yapmalı ve kendi günahına tevbe etmelidir." diye konuştu

Herkul.org Editörü Osman Şimşek, Fethullah Gülen'in Soma faciası sonrası dile getirdiklerini internet sitesinde paylaştı.

Facianın ardından Gülen'in uykusuz ve oldukça üzgün göründüğünü de belirten Şimşek, yaşadığı hâletiruhiyeyi şu şekilde anlattı: “Daha göz göze gelir gelmez ‘Soma’ dedi. Bir müddet durdu, gözleri buğuluydu; ‘Fevkalade bir hassasiyetim var; inanın, bütün gece bir damla uyuyamadım.’ sözleriyle kalbinin/zihninin hâlâ yangın yerine dönen madende ve kavrulan sinelerde olduğunu dile getirdi.”

YILMAZ ÖZDİL'E ELEŞTİRİ

Gülen'in musibetzedeler hakkında ‘müstahaklar’ demenin katiyen yanlış olduğunu vurguladığına dikkat çeken Şimşek, şöyle devam etti: “Muhterem Hocamız, ‘Bu türlü mülahazalar musibeti ikileştirir.’ dedi ve ekledi: ‘Kim bilir, belki hepimizin başka başka günahlarımız vardır. Herkes kendi muhasebesini yapmalı ve kendi günahına tevbe etmelidir.’”
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:57

İLGİLİ HABERLER