Gündem
  • 25.1.2021 13:48

FETÖ'cü MİT casususun kızının ismini Fetullah haini koymuş

Kızının isim babası bile FETÖ'nün elebaşı Gülen

Fetullahçı Terör Örgütü'nün MİT TIR'larına yönelik ihanet operasyonunda, örgütün üst düzey yöneticilerine araç plakalarını ve fotoğraflarını gönderen "Nail" kod adlı casus Sertan Ç.'nin (37) kızının 'B.' olan adını FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in koyduğu ortaya çıktı. Sertaç Ç. ile ilgili gerekçeli kararda, "Görünüşte bir kamu görevlisi olsa da örgüt militanı vasfıyla hareket eden bir kişidir" denildi.

Kızının isim babası bile FETÖ'nün elebaşı Gülen

Fetullahçı Terör örgütünün (FETÖ) devlete karşı en büyük eylemlerinden biri olan "MİT TIR'ları" kumpasında, örgüte bilgi sızdıran köstebeği kamuoyuna ilk kez SABAH açıklamıştı. TIR'ların plakasını ve içindeki görüntüleri FETÖ'nün mahrem imamlarına gönderen ve 39 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan köstebek Sertan Çetinkaya hakkında hazırlanan gerekçeli karar yazıldı. Tanık ifadeleri ve incelenen dijital materyallerin yer verildiği kararda, Çetinkaya'nın kızının adının, örgütün mahrem imamının ABD ziyareti sırasında örgüt elebaşısı Fetullah Gülen tarafından konulduğu ortaya çıktı.

ÖRGÜTÜN KÖSTEBEĞİ ABİLERİNE BİLGİ SIZDIRMIŞ

1 Ocak ve 19 Ocak 2014'te Hatay ve Adana'da MİT TIR'larının durdurulup aranmasına dair kumpasın en önemli isimlerden biri olan 37 yaşındaki Sertan Çetinkaya, devlet sırrı mahiyetindeki bilgileri bağlı olduğu FETÖ'nün mahrem imamlarına aktardı. Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, örgüt içerisinde 'Nail' kod adını kullandığı tespit edilen Çetinkaya'nın, FETÖ mahrem hizmetler yapılanmasında öğrenci konumunda, üst konumlarda bulunan mahrem abileri ile bilgi aktarımı için görüşmeler yaptığı, örgütsel gizliliği sağlamak amacıyla da kod isim kullandığı bilgisine yer verildi.

İHANETİ TANIK İTİRAF ETTİ

Örgüt üyelerinden tanık Ö.K, "Tüm öğrencilerden istendiğimiz gibi kurumun faaliyet konuları ve çalışanları hakkındaki bilgi ve belgeleri Serhat Çetinkaya'dan bizimle paylaşmasını istedik. Nail kod isimli Sertan Çetinkaya da ilgilendiği konular ile devletin güvenliğini doğrudan etkileyen gizlilik dereceli bilgileri benimle paylaştı. Bu bilgiler kişileri fişleme, kuruma giriş çıkış yapanlar ve araç plakaları ile giriş çıkış saatleriydi. Sertan Çetinkaya, 2013'ün Ekim ayında kuruma giriş çıkış yapan tırların fotoğraflarını çekerek SD kart içinde bana getirdi. 'Tekrar çekeyim mi?' diye sorduğunda yakalanma ihtimaline karşın yapmamasını söyledim. Fotoğrafları Murat Karabulut'a götürdüm. Görünce sevinmişti, ne olduğunu anlamamıştım. FETÖ terör örgütünün kumpas olarak planladığı ve MİT TIR'larının durdurulması operasyonu olarak bilinen olayda, durdurulan TIR'lar Sertan Çetinkaya'nın bana getirdiği fotoğraf ve bilgilerin olduğu tırlar" dedi.

KIZININ ADINI ÖRGÜT ELEBAŞISI GÜLEN KOYMUŞ

Tanık Ö.K, kendisinin ABD'ye FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen ile görüşmeye gittiğinde Çetinkaya hakkında konuştuklarını ve bu sırada Gülen'in çocuğunun adının 'Betül' olmasını istediğini söyledi. Ö.K, isim koyma meselesinin örgüt içinde önemli bir ritüel olduğunu belirterek, "2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne gittim. Örgüt lideri Fetullah Gülen ile görüşmemizde Sertan Çetinkaya'nın doğacak kızı konuşuldu. Elebaşı Fetullah Gülen kıza 'Betül' isminin konulmasın söyledi. Bu şekilde Çetinkaya'nın doğan kızına Fetullah Gülen'in belirlediği Betül ismi konulmuş oldu" ifadelerini kullandı.

'ÖRGÜT MİLİTANI VASFIYLA HAREKET ETTİ'

Sertan Çetinkaya'nın mensubu olduğu FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mahrem yapılanmadaki öğrenci konumunda faaliyette bulunduğu belirtilen gerekçeli kararda, görünüşte bir kamu görevlisi olsa da Serhat Çetinkaya'nın özünde örgüt militanı vasfıyla hareket eden bir kişi olduğu belirtildi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 25.1.2021 13:51

İLGİLİ HABERLER