Asayiş
  • 15.7.2009 11:51

FİLM SENARYOSUNU ARATMAYAN CİNAYET VE OLAYLAR ZİNCİRİ...

Edirne'de bir gölette bulunan cesedin, milyon dolarlık yalı sahibi Ali Barman'ın kendinden 25 yaş genç eşi hakkında "Bana Barman'ı öldürmeyi teklif etti" ifadesi veren Server Yıldız'a ait olduğu anlaşıldı.

BENDEN KOCASINI ÖLDÜRMEMİ İSTEDİ DEMİŞTİ

Sabah'ın haberine göre; İstanbul'da milyon dolarlık yalıda yalnız yaşamamak için kendisinden 25 yaş küçük bir kadınla evlenen 83 yaşındaki Mehmet Ali Barman'ın yardımcısı Ali Server Yıldız'ın öldürüldüğü ortaya çıktı. En önemli şüpheli ise Yıldız'ın, "Benden kocasını öldürmemi istedi" dediği Barman'ın eşi Nesrin Barman oldu.

Yıldız savcılığa verdiği ifadesinde başlarına gelecek her türlü olayın sorumlusunun Nesrin Barman olacağını ifade etmi, daha sonra esrarengiz şekilde ortadan kaybolmuştu.

FİLM SENARYOSU GİBİ

Evli ve 3 çocuk babası Yıldız, memleketi Sivas'ta toprağa verildi. Savcılık, ölümle ilgili geniş çaplı soruşturma açarken, Yıldız'ın suçlamalarına hedef olan Mehmet Ali Barman'ın eşi Nesrin Barman'ın ifadesine başvurulacağı belirtildi. Mehmet Ali Barman'ın filmlere konu olacak evlilik hikâyesi ise şöyle gelişti:

SERVET AVCILARININ HEDEFİ HALİNE GELDİ, EVLENDİ

Son yakını kız kardeşini 10 yıl önce kaybeden Barman, milyon dolarlık yalısı ve banka parası nedeniyle servet avcılarının hedefi haline geldi. Arkadaşı Niyazi Duranay'ın ihbarı ve 2006'da mahkeme kararıyla vesayet altına alınan Barman, evlenmesinin önünde engel oluşturan bu kararı iki yıl uğraşarak kaldırttı ve 15 Mart 2008'de adliyede yazı işleri müdürü olarak çalışan kendisinden 25 yaş küçük Nesrin Hanım'la evlendi.

HAZİNE TEDBİR KOYDURDU

Ancak kısa süre sonra Barman'ın akli dengesinin yerinde olmadığını belirten Hazine, bu nedenle evliliğin "geçersiz" sayılması için dava açtı. Barman'ın yalısı ile bankadaki hesaplarına tedbir konuldu. Davalar devam ederken eşine boşanma davası açan Barman, bir hafta sonra davadan vazgeçti. Adli Tıp Kurumu da Barman'a "Demansiyel sendrom" (bunama) raporu verince mahkeme Barman'a Avukat Aytaç Güngör'ü vasi olarak atadı.

ZENGİN ADAMI ÖLDÜRTMEK İSTEMİŞ

Bir süre sonra arkadaşı Niyazi Duranay, Barman'ın hayatından endişe ettiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. 6 Nisan 2009'da tanık olarak dinlenen Barman'ın eski yardımcılarından Ali Server Yıldız, Nesrin Barman'ın, kendisine Mehmet Ali Barman'ı öldürmeyi teklif ettiğini belirtmiş ve "İleride muhtemel olumsuz olaylardan korkuyoruz. Böyle bir durumun meydana gelmesi halinde sorumlusu Mehmet Ali Barman'ın eşi Nesrin Özben Barman'dır" demişti.

ŞÜPHELİ O KADIN

Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı, soruşturmayı tamamladı. Şüpheli Nesrin Barman hakkında "Ölümle tehdit" suçundan 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sarıyer 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER