Ekonomi
  • 14.10.2005 06:09

FINANCIAL TIMES: 'TÜRK TÜKETİCİLERİ KEMERLERİNİ SIKMAYA BAŞLADI!..'

Financial Times, Merkez Bankası’nın bu hafta bir kez daha faizleri indirdiğini, bunun yılın yedinci indirimi olduğunu belirtti.

Şirketlerin Türkiye’de son dört yılda kaydedilen güçlü büyüme, gerileyen enflasyon ve düşük faiz oranlarından yararlanmış olması gerektiğini ancak işyeri sahiplerinin gerçekleşmenin böyle olmadığını söylediklerini kaydetti. Financial Times’a konuşan ve Ankara’da bazı mağazaların sahibi olduğu belirtilen işadamı Raffi Mehter, insanların daha az harcadıklarını kaydetti. Mehter, ramazan nedeniyle alışveriş merkezlerindeki müşterilerinin sayısını azaldığını ancak sorunun daha derin nedenleri olduğunu ifade etti.

CANLILIK GELİYOR:

Buna karşın Financial Times, enflasyon ve faiz oranlarındaki düşüşün, imalat sanayiine canlılık getirdiğini, yatırım harcamlarını, sanayi üretimi ve verimliliği arttırdığını yazdı. Türkiye’deki göreli siyasi istikrarın turizmi olumlu etkilediğini, bombalı saldırılara rağmen yabancı ziyaretçilerin sayısının bu yılda yüzde 25 arttığını kaydeden gazete, AB üyeliği perspektifinin yarattığı olumlu beklentilerin de Merkez Bankası’nın faizleri düşürmesine imkan sağladığını belirtti.

KREDİ KART BORÇLARI:

Gazete, tüketim patlamasının, borçlananların kredi kart borçları gerçeği ile karşı karşıya kalması ve önceki üç yıla oranla borç ödemeleri için gelirlerin daha büyük bir bölümünü ayırma zorunluluğu nedeniyle hızla azaldığını öne sürdü.

/Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:54

İLGİLİ HABERLER