Spor
  • 9.10.2008 00:51

FLORANSA MI UZAK FLORYA MI?..

Kum, ALS hastası eski İtalyan futbolcu Stefano Borgonovo için yapılacak yardım maçı kapsamında İtalya'ya giden Terim'i, "10 yıldır İsmail ve Sedat'ın kurdukları ALS Derneği için şuracıktaki Florya'ya gidemeyen Terim, Stefano'nun kurduğu ALS Derneği için Floransa'ya kadar uzanabiliyordu" sözleriyle eleştirdi !..
Tahir Kum'un Sabah gazetesinde yayınlanan yazısı şöyle:
FLORANSA MI UZAK FLORYA MI?
Haber bülteni Türkiye Futbol Federasyonu'na aitti. Bültenin başlığı; "Terim, ALS hastalığıyla mücadeleye destek için Floransa'ya gidiyor" şeklindeydi. Mutluluktan gözlerim doldu. "Oh be" dedim. Nihayet ALS hastalarımızı hatırlayan birileri çıkmıştı! Benim için ayrı bir önem taşıyordu bu haber.
Çünkü ALS hastası iki futbolcumuz Sedat Balkanlı ve İsmail Gökçek'in aileleri için en yakın dert ortaklarından biriydim ben. Daha iki gün önce, Sedat'ın eşi Şükran Hanım'ın, "Tahir gazeteleri okudun mu? Bak Aziz (Yıldırım) Başkan bırakacakmış. Vallahi bırakırsa ne olur bu yavrularımızın hali, kim okutur onları?" demesi. Yine bir gün sonrası İsmail'in eşi Adalet Hanım'ın "Tahir, Bakan Bey (Faruk Özak) çok yoğunmuş, İsmail ağabeyin 'Olmazsa biz Ankara'ya gidelim' diyor, ne dersin?" demesi; yaşadıkları sıkıntı, çaresizlik ve ilgisizlik kulaklarımda çınlıyor benim.
Haliyle, her türlü maddi ve manevi imkanlara sahip olan Terim gibi bir ismin çıkıp yıllar sonra da olsa bu iki mağdur futbolcumuz için kollarını sıvaması, anlatılamaz bir mutluluk olmuştu benim açımdan (!) Ben sevinmeyeyim, ben mutlu olmayayım da kim olsun?
BİR İTALYAN BULUNUR!
Çok önemli bir gelişmeydi bu ALS hastalarımız için! Bir başlangıç olacaktı! Türkiye, Terim sayesinde ALS hastalarımızı hatırlayacaktı! Tam bu hayallere dalmışken, büyük bir merakla okuduğum haber bülteninin diğer satırları yüreğime hançer gibi saplandı. Yüzüm asıldı, benzim soldu.
Çünkü Terim bizim ALS hastalarımız Sedat'ımıza, İsmail'imize değil, meğer İtalyan ALS hastası Stefano Borgonovo'ya kanatlarını açmıştı. 10 yılı aşkındır bu hastalıkla mücadele eden, burnunun dibindeki Sedat ve İsmail'in bir kez olsun evinin kapılarını çalma gereği hissetmeyen Fatih Terim, Stefano için Floransa'ya uçacaktı!
10 yıldır İsmail ve Sedat'ın kurdukları ALS Derneği için şuracıktaki Florya'ya gidemeyen Terim, Stefano'nun kurduğu ALS Derneği için Floransa'ya kadar uzanabiliyordu.
Elbet bir gün bizim ALS'lilerimize de bir İtalyan sahip çıkar, değil mi Sayın Fatih Terim?

 

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:36

İLGİLİ HABERLER