Asayiş
  • 7.10.2008 14:06

FRENİ PATLAYAN TIR, 8 ARACI BİÇTİ: 8 YARALI

ABİDİN YEL
ŞIRNAK - Şırnak'ın Cizre ilçesinde freni patlayan TIR, 8 aracı altına alarak adeta parçalarken, ortalığın savaş alanına döndüğü kazada 8 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Şırnak'ın İdil Cizre Karayolu'nun girişinde saat 10.00 sıralarında Rusya'dan yüklediği sıvı ayçiçeği yağını Irak'a götürmek üzere yola çıkan Bahattin Ekinci yönetiminde ki 34 EAB 85 plakalı TIR, Cizre girişindeki rampadan aşağı inerken freninin patlaması sonucu park halindeki çok sayıda araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle TIR'ın altında kalan çok sayıda araç metrelerce sürüklenirken, şehrin en işlek caddesinde durdu.
Olayda, TIR şoförü Bahattin Ekinci, Ömer Şahna, Barzan Şahna, Tahir Şahna, Serhat Şahna, Salih Aydın, Sabri Üçkan, Nedim Vesek yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yolu kapatan TIR ve araçlar çekicilerle yoldan çekildi.
Cadde üzerinde bulunan çok sayıda iş yeri hasar görürken, elektrik direkleri yıkıldı. Savaş alanına dönen bölgeye gelen trafik ekipleri, olay yerini güvenlik kordonu altını alırken, kazada 8'den fazla araç hasar gördü.
Ağır yaralı olan TIR şoförü Bahattin Ekinci "Rusya'dan gelip Irak'a geçecektim. Cizre girişinde frenim patladı ve araç son hızla şehre doğru gitmeye başladı. Hakimiyeti kaybetmemek için var gücümle mücadele ettim. Kornaya basa basa geldim ancak aracın kontrolünü sağlayamadım" dedi.
Ekinci, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilirken, diğer yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.
Cadde üzerinde işyeri bulunan Ali Bingöl, "İdil istikametinde Cizre'ye girişindeki rampada bugüne kadar çok kazalar yaşandı. Çok sayıda araç hasar görürken, ölenler de oldu fakat yıllardan beri herhangi bir tedbir alınmadı. Ağır tonajlı araçların freninin patlaması bir bomba gibi tehlikeli. Biz yetkililerden bu olayların yaşanmaması için tedbir almalarını istiyoruz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:39

İLGİLİ HABERLER