Gündem
  • 15.12.2006 09:26

FSM KÖPRÜSÜNDE GAFFUR PİJAMASIYLA EYLEM!..

Hükümetin görüşmeye başladığı 2007 bütçesine "hayır" diyen KESK, otoyollardaki iş yavaşlatma eylemini dün de sürdürdü.

KESK'e bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası'nın (Yapı-Yol Sen) örgütlü olduğu FSM Köprüsü'nde iş yavaşlatma eylemi dün saat 14.30'da başladı.

Eylemin başlamasıyla birlikte FSM Köprüsü'nün Avrupa yakasında bulunan gişelerinde iş yavaşlatıldı. Bu sırada atv'nin dizisi "Avrupa Yakası"ndaki "Gaffur'' tiplemesinin giydiği çizgili pijamadan giyen memurlar, sürücülere broşür dağıtarak taleplerine destek olmalarını istedi. Eylem süresince TEM Otoyolun'da kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Buna bağlı olarak yollarda yoğunluk yaşandı.

Uzun süre trafikte kalıp isyan eden sürücüler, memurların eylemine destek verdiklerini de ifade etti. İş yavaşlatma eylemiyle bağlantılı olarak Saraçhane Parkı'nda da bir eylem düzenlendi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı eyleme DİSK, Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası destek verdi. Çalışanların ücretlerinde artış öngören kanun taslağının Başbakan'a gönderildiği haberi üzerine öğle saatlerinde başlayan eylem 16.30'da bitirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:30

İLGİLİ HABERLER