Spor
  • 7.7.2005 02:31

GALATASARAY'A HABER GÖNDEREN EMRE SES ÇIKMAYINCA FENER'DE KARAR KILDI

Bonservis bedeli yüksek olan milli futbolcuyu opsiyonlu sözleşme ile oynatacak olan sarı lacivertliler, sezon sonunda tapusuyla alacak. İtalyan kulübünün ilk teklife sıcak baktığı ve transferin bir kaç gün içinde çözülebileceği öğrenildi.

Daum istiyor

Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'nu kiralık formülü ile alıyor. Transfer döneminin sessiz takımı teknik direktör Christoph Daum'un ısrarla alınmasını istediği genç futbolcu için İtalyan kulübüne kiralık teklifini götürdü. Kazakistan Milli maçından sonra sarı lacivertli kulübün gündemine giren ancak tatil dönüşünde İngiltere'nin Newcastle takımına gideceğini açıklayan Emre, daha sonra transferin çıkmaza girmesiyle Fenerbahçe'ye yeşil ışık yakmıştı.

Yumuşadılar

İnter'in satış listesine koyduğu bu oyuncu için astronomik bonservis bedeli istemesi İngiliz takımının vazgeçmesine neden oldu. Bu gelişmeler üzerine Emre'nin menajeri Ahmet Bulut, Fenerbahçe yönetimine haber göndererek, milli futbolcunun sarı lacivertli formayı giymek istediğini bildirmişti. "Emre ile ilgilenmiyoruz" şeklindeki açıklaması yapan Fenerbahçe cephesi bu çağrı üzerine yeniden kolları sıvadı ve Emre'yi gündemine taşıdı.

Önce cimbom

Galatasaray camiasının tepkisinden de korkan Emre'nin öncelikle sarı kırmızılı kulübe haber göndererek, "Eğer benimle ilgileniyorsanız, elinizi çabuk tutun" dediği öğrenildi. Ekonomik nedenlerden dolayı Galatasaray'ın Emre'ye sıcak bakmaması bu oyuncuyu Fenerbahçe'nin gündemine taşıdı. Sarı lacivertli yönetim bonservis bedeli yüksek olan Emre için İnter kulübüne kiralık teklifi götürdü. İtalyan kulübü de öneriye sıcak baktı.

Vitrin şansı

Teklifler arasında en cazibini Fenerbahçe'den alan İnter, kiralık modelinin yanı sıra Fenerbahçe'ye satış opsiyonunu da verecek. Sarı lacivertliler Emre'yi Şampiyonlar Ligi'nde oynatarak Avrupa vitrininde kalmasını sağlayacak. Sezon sonunda taraflar yeniden masaya oturacak. Fenerbahçe Emre'yi bonservisiyle birlikte almak isterse, İnter kiralık döneminde belirlediği rakam üzerinden satışına izin verecek.

Goller Nobre’den


Hafif sakatlığı bulunan Anelka'nın yokluğunda 3 gol atan Nobre göz doldurdu. Diğer goller Tuncay, Mehmet, Önder ve Olcan'dan geldi.

Kendi tesislerinde sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, Teknik Direktör Christoph Daum yönetiminde 2 saatlik antrenman yaptı. Sarı lacivertli futbolcular istasyon ve pas çalışmalarının ardından çift kale maç yaptı.

Taktik ağırlıklı çift kale maçta sahayı çizgilerle bölen Alman çalıştırıcı, özellikle kanat organizasyonları üzerinde durdu.

Hafif sakatlığı bulunan Anelka havuz tedavisini sürdürdü. Fransız oyuncunun yer almadığı çift kale maçta goller Nobre'den geldi.

Yeşil takımın, mavi takımı 6-1 yendiği maçta, galip takımın gollerini Nobre (3), Tuncay, Mehmet ve Önder atarken, mavi takımın tek golünü Olcan kaydetti.

Öte yandan Olimpik Milli Takım'dan dönen Can Arat takıma katıldı.

Açılışta buluştular

SARI lacivertli futbolcular dün akşam Yönetim Kurulu Üyesi Asbaşkan Ali Yıldırım'ın sahibi olduğu Kurtköy'deki Millenium Park'ın açılışına katıldı. Alman Teknik direktör Christoph Daum, yardımcıları ve futbolcuların hazır bulunduğu kokteylde yöneticiler de vardı. Başkan Aziz Yıldırım, futbolcular ile bir araya geldiği buluşmada bol bol sohbet etti.

Kombineler satışa çıktı

FENERBAHÇE Şükrü Saracoğlu Stadı'nın üst maraton tribün (B) ve (H) bloklarının da kombine kartları satışa çıkarıldı. Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, üst maraton (B) ve (H) bloklarından kombine kartı almak isteyen taraftarların stattaki kombine kart merkezi ile görüşebilecekleri bildirildi. Öte yandan Telsim Açık tribünü kombineleri de cumartesi satışa sunulacak. 

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:30

İLGİLİ HABERLER