Spor
  • 17.2.2019 22:16

Galatasaray'da Feghouli fırtınası

Galatasaray'da Kuzey Afrika fırtınası esiyor.. Belhanda'nın yükselen formu ile birlikte Feghouli fırtınası esiyor.

FEGHOULI FIRTINASI

Galatasaray’ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, ligde son 3 karşılaşmada skora katkı yaptı ve 4 gol, 1 asistle oynadı.

Feghouli bu sezon toplamda ise 7 kez rakip fileleri havalandırdı. Feghouli kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı.

Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Sofiane Feghouli, Kasımpaşa müsabakasında attığı gollerle galibiyeti getiren isim oldu. İlk olarak maçın 28. dakikasında sahneye çıkan Feghouli, takımını 2-1 öne geçti.

İkinci yarıda 52. dakikada güzel bir aşırtma golü atan Cezayirli futbolcu kendisinin 2., takımının 3. golünü kaydetti. Yıldız futbolcu, mücadelenin 68. dakikasında sağ çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve hat-trick yaptı.

Ligde son 3 karşılaşmada da skora etki den 29 yaşındaki futbolcu, rakip fileleri 4 kez havalandırırken, 1 de asist yaptı. Bu sezon Süper Ligde 18, UEFA Şampiyonlar Şigi'nde 3, Türkiye Kupası'nda 2, TFF Süper Kupa'da 1 ve UEFA Avrupa Ligi'nde de 1 olmak üzere 25 karşılaşmada görev alan Feghouli, 7 gol, 2 asitle mücadele etti. Feghouli kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı.

22 YILLIK ARADAN SONRA TERİM KAZANDI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 22 yıl 5 ay 25 gün sonra rakip oldu. Mücadeleden Terim galip ayrıldı. Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında oynanan Kasımpaşa -Galatasaray karşılaşması iki takım teknik adamının da yıllar sonra tekrar rakip olmasına neden oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli, son olarak 23 Ağustos 1996 yılında oynanan lig maçında karşı karşıya geldi. Bu maçta Terim Galatasaray’ı, Denizli de Kocaelispor’u çalıştırıyordu. Müsabaka ise 1-1 eşitlikle sona ermişti. İki teknik toplam 22 yıl 5 ay 25 gün sonra birbirlerine tekrar rakip oldu. Mücadeleden Fatih Terim galip ayrıldı. Bu maçla birlikte 8 kez karşılaşan iki teknik adam 3’er kez galibiyet sevinci yaşadı, 2 kez de berabere kaldı.

Güncellenme Tarihi : 17.2.2019 22:23

İLGİLİ HABERLER